Vrijwilliger in de kijker: Debbie Luits!

Omdat onze organisatie steunt op vrijwilligers en we niet zonder kunnen, starten we met een nieuwe rubriek: Vrijwilliger in de kijker! Zo zullen maandelijks 2 vrijwilligers in de kijker gezet worden. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De eerste vrijwilliger in de kijker is Debbie Luits.


Wie?

Debbie Luits

Geboortedatum?

08/05/1990

Woonachtig te...

Gent

Wat/waar studeer je op school? Waar werk je/ wat voor werk doe je?

Ik ben maatschappelijk werker van opleiding en ben na enkele jaren in de geestelijke gezondheidssector gewerkt te hebben én een verhuis van Leuven naar Gent, terecht gekomen bij het socialistisch ziekenfonds Bond Moyson Oost-Vlaanderen. Ondertussen volg ik een specifieke lerarenopleiding in avondonderwijs met het oog op een functie waar vorming geven centraal staat.

Waar ben je actief binnen Dwagulu Dekkente?

Dit is mijn eerste jaar bij Dwagulu Dekkente. In de komende twee jaar zal het inleeftraject Senegal 2018 voor mij centraal staan aangezien ik voor de eerste keer mee ga als één van de begeleiders met momenteel welgeteld 20(!) jongeren. In het verleden ging ik zelf als jongere op inleefreis naar Senegal, doch met een andere organisatie. Het concept van Dwagulu Dekkente spreekt mij enorm aan omwille van de focus op interculturaliteit waar ook de Senegalese jongeren de kans krijgen om ook het Westen en de Belgische cultuur te leren kennen. De vzw schept ook een kader waar de jongeren achteraf, indien ze wensen, gemakkelijk hun haakje aan vast kunnen hangen.

Waar ben je in het leven mee bezig naast Dwagulu Dekkente?

In mijn vrije tijd probeer ik me voornamelijk te focussen op mijn vrienden. Af en toe lees ik eens een goed boek en pak ik mijn gitaar vast. In de zomer ga ik graag fietsen en een stevige wandeling kan me ook altijd bekoren. Binnenkort zal ik ook starten met kajaklessen.


Dankjewel Debbie!

Ben je ook vrijwilliger bij Dwagulu Dekkente of ben je ooit meegeweest als jongere of begeleider met Dwagulu Dekkente en wil je ook eens in de kijker gezet worden? Vul dan dit formulier in! En wie weet ben jij wel binnenkort de vrijwilliger in de kijker!