Vrijwilliger in de kijker: Delphine Franckaert!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Delphine Franckaert.


Wie?

Delphine Franckaert

Geboortedatum?

25/10/1998

Woonachtig te...

Belsele

Wat/waar studeer je op school? Waar werk je/wat voor werk doe je?

Ik neem momenteel een sabbatjaar. Ik heb vorig jaar in Antwerpen Toegepaste Taalkunde gestudeerd, maar ben om gezondheidsredenen gestopt. Tijdens dit sabbatjaar werk ik in Cassis, een klerenwinkel.

Waar ben je actief binnen Dwagulu Dekkente?

Ik heb meegedaan aan het inleeftraject 2015-2016, naar Burkina Faso. Sindsdien help ik elk jaar op het eetfestijn met klaarzetten of bonnetjes en doe ik mee aan de jaarlijkse quiz met een groepje van mensen die ook meegegaan zijn naar Burkina Faso.

Waar ben je in het leven mee bezig naast Dwagulu Dekkente?

Ik focus me dit jaar vooral op werken en babysitten, zodat ik mijn reis met Bouworde naar ArgentinIîë kan betalen. Ik ga 3 maand naar Argentinië om vrijwilligerswerk te doen bij La Casita. Dat is een organisatie die kansarme kinderen opvangt voor en na de schooluren. Dit zijn kinderen die bijvoorbeeld misbruikt zijn of gewoon straatarm opgroeien. Ons vrijwilligerswerk bestaat voornamelijk uit activiteiten organiseren voor die kinderen en huiswerkbegeleiding. Daarom leer ik momenteel ook Spaans op mezelf. Daarnaast doe ik af en toe vrijwilligerswerk in België, in een Oxfam Wereldwinkel of vluchtelingencentrum.


Dankjewel Delphine!

Ben je ook vrijwilliger bij Dwagulu Dekkente of ben je ooit meegeweest als jongere of begeleider met Dwagulu Dekkente en wil je ook eens in de kijker gezet worden? Vu dan dit formulier in! En wie weet ben jij wel binnenkort de vrijwilliger in de kijker!