Vrijwilliger in de kijker: Antoinette Simonart!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Antoinette Simonart.


Wie?

Antoinette Simonart

Geboortedatum?

24/08/1990

Woonachtig te...

Brussel

Wat/waar studeer je op school? Waar werk je/wat voor werk doe je?

Ik werk nu als advocaat bij Progress Lawyers Network in Antwerpen.

Waar ben je actief binnen Dwagulu Dekkente?

Ik heb in 2016 met Dwagulu mijn eerste inleefreis naar Senegal begeleid met 13 fantastische jongeren en 4 ongelooflijke medebegeleiding. In 2017 kon het tegenbezoek niet doorgaan, maar zal opnieuw plaatsvinden in de zomer van 2018. In 2018 begeleid ik opnieuw een inleefreis naar Senegal, met 20 jongeren en 3 medebegeleiders. Verder ben ik ook deel van de raad van bestuur en de werkgroep financiën.

Waar ben je in het leven mee bezig naast Dwagulu Dekkente?

Ik ben een grote aanhanger van de zoektocht naar een manier van leven in samenhang en samenwerking met ons ecosysteem. Ik was even actief in Climate Express, heb twee jaar workshops gegeven bij Permafungi, een ecologische zwammenkwekerij in Brussel, en als ik een moment vrij heb, probeer ik zoveel mogelijk groen op te zoeken. Verder fiets ik enorm graag, en is dit, naast het open baar vervoer en mijn twee voeten, mijn enige vervoersmiddel.


Dankjewel Antoinette!

Ben je ook vrijwilliger bij Dwagulu Dekkente of ben je ooit meegeweest als jongere of begeleider met Dwagulu Dekkente en wil je ook eens in de kijker gezet worden? Vul dan dit formulier in! En wie weet ben jij wel binnenkort de vrijwilliger in de kijker!