Report of the first weekend from Saara and Anaïs

Het weekend van 2-4 februari 2018 ging het inleeftraject Senegal 2018-2019 van start met hun eerste voorbereidingsweekend! Dit weekend stond in het teken van de kennismaking met elkaar, kennismaking met het land, kennismaking met de organisatie en kennismaking met enkele interculturele begrippen.

Saara en Anaïs, 2 van de 20 jongeren die komende zomer de reis van hun leven zullen beleven, schreven een kort verslagje van het weekend. Dit verslagje leest u hieronder!


Salaam aleikum (Goeiedag) ,

Vrijdagavond zijn we met een klein hartje toegekomen, maar we waren wel heel nieuwsgierig. Wanneer we de anderen hebben leren kennen, ging de stress beetje bij beetje weg. Wanneer iedereen was aangekomen, hebben we deelgenomen aan de theeceremonie. We praatten met de anderen, terwijl drie van ons de thee aan het maken waren.

De dag erna gaf Jeroen ons een overzicht van de reis. De volgende activiteit was team-building, waarbij we elkaar beter leerden kennen. We hebben onze verwachtingen van de reis opgelijst. We hebben onze ideeën neergeschreven op papier, en hebben die ideeën met de anderen besproken.

In de namiddag hebben we een spel gespeeld : het grote Senegalspel. We hebben oefeningen gekregen en hebben de oplossingen moeten zoeken. Het was grappig, want we moesten leuke dingen doen. Bijvoorbeeld : we moesten een recept uitbeelden, maar moesten improviseren omdat er geen ingrediënten waren.

Na het spel, hebben we de termen « panic », « stretch » en « comfort » gezien, en hebben we in kleine groepjes gepraat.

Daarna hebben we met Mamadou gekookt. We hebben « Mafe » klaargemaakt, en hebben met onze handen gegeten. Het was grappig omdat niemand er iets van kon.

Na het eten hebben we een brief naar onszelf geschreven, voor na de reis. We hebben ook enkele foto's bekeken van andere Senegalreizen.

Zondag hebben we wat medische en praktische info gekregen. Uiteindelijk hebben we een spel gespeeld, het week-end geëvalueerd en opgeruimd. Het was een leuk week-end.

Mangi dem (tot binnenkort)