Vrijwilliger in de kijker: Marijke De Wilde!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Marijke De Wilde.


Wie?

Marijke De Wilde

Geboortedatum?

11/09/1992

Woonachtig te...

Sint-Niklaas

Wat/waar studeer je op school? Waar werk je/wat voor werk doe je?

Sinds september 2016 ben ik leerkracht Engels in de OLVP Sint-Niklaas. Het is ook op deze school dat ik Humane Wetenschappen heb gestudeerd, om me vervolgens te verdiepen in de taal- en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen.

Waar ben je actief binnen Dwagulu Dekkente?

In 2008 werd een inleeftraject naar Burkina Faso voorgesteld in onze klas. Ik moest niet lang nadenken en schreef me bij thuiskomst meteen in voor dit uitwisselingsproject. In 2009 trokken we voor drie weken met een kleine groep naar Burkina Faso en het jaar daarna mochten we een delegatie Burkinezen ontvangen in onze stad. Het klinkt o zo cliché, maar die twee jaar hebben me op zoveel vlakken gevormd tot wie ik nu ben. Ik kon dus niet twijfelen toen ik in 2013 de kans kreeg om als (jongeren)begeleider aan de slag te gaan voor het inleeftraject naar Senegal. Topherinneringen!

Momenteel fungeer ik als wandelend reclamebord voor Dwagulu Dekkente, aangezien ik elk jaar opnieuw mijn leerlingen van het vijfde laat kennismaken met de organisatie, de werking en uiteraard de kers op de taart, het inleeftraject. En het werpt zo zijn vruchten af, want er gaan maar liefst 5 leerlingen mee naar Senegal dit jaar!

Waar ben je in het leven mee bezig naast Dwagulu Dekkente?

Naast lesgeven is mijn grootste passie, reizen! Londen is alvast een jaarlijkse traditie geworden, maar het blijft kriebelen om nieuwe culturen te ontdekken. Na enkele jaren Afrika en Azië is nu Latijns-Amerika aan de beurt. Wie weet ga ik binnen een aantal jaren nog eens mee met Dwagulu?


Dankjewel Marijke!


Ben je ook vrijwilliger bij Dwagulu Dekkente of ben je ooit meegeweest als jongere of begeleider met Dwagulu Dekkente en wil je ook eens in de kijker gezet worden? Vul dan dit formulier in! En wie weet ben jij wel binnenkort de vrijwilliger in de kijker!