Verslag van het 2de weekend door Ines en Nette (SE18)

Het weekend van 23-25 februari 2018 vond reeds het tweede voorbereidingsweekend van het inleeftraject Senegal 2018-2019 plaats! Dit weekend vindt traditiegewijs plaats in Brussel in het teken van kennismaking met een interculturele grootstad, verdere kennismaking met elkaar en het land en verdieping in de interculturele begrippen.

Ines en Nette, 2 van de 20 jongeren die komende zomer de reis van hun leven zullen beleven, schreven een kort verslagje van het weekend. Dit verslag leest u hieronder!


Salamu alaykum (Goeiedag),

De eerste dag: Om 18u hebben we de trein genomen uit Sint-Niklaas tot in Brussel-Noord. Wanneer we in Brussel aangekomen waren, hebben we gewandeld in Sint-Jans-Molenbeek en hebben we vertrouwensopdrachten gedaan met onze tweelingszus of -broer. Daarna hebben we iets gegeten en zijn we gaan slapen.

De tweede dag: We zijn om 8u opgestaan met Afrikaanse muziek en we hebben ontbeten. Daarna hebben we de ijsbergtheorie opnieuw overlopen, evenals de theorie van de Panic-Stretch-Comfort, en zijn we naar de Abattoir in Anderlecht vertrokken (markt). Daar hebben we onze ingrediënten gekocht voor onze middagmaaltijd. Wanneer we terug waren, hebben we onze maaltijd klaargemaakt  en gegeten. Na een pauze hebben we de voormiddag geëvalueerd in functie van de ijsbergtheorie en de theorie van Panic-Stretch-Comfort. We hebben onszelf voorgesteld aan de hand van een persoonlijk voorwerp en we hebben onze zelfgemaakte cadeautjes onder de tweelingen uitgedeeld. Daarna zijn we naar een Senegalees concert geweest in de Bozar. Daarna hebben we Afrikaans gegeten in de Matongéwijk.

De laatste dag: We hebben praktische en medische zaken besproken, en hebben vervolgens het weekend geëvalueerd. Daarna hebben we de kamers gekuist en zijn we teruggekeerd naar het station. We zijn met de trein naar huis teruggekeerd en dat was meteen ook het einde van ons weekend.

Alaykum Salam (tot ziens)