Eetfestijn 2018: bedankt aanwezigen en vrijwilligers
Na enkele vergaderingen, weken van
plannen, mailtjes opstellen, zorgen voor genoeg desserts en vrijwilligers was
de grote dag aangebroken: Het West-Afrikaans Eetfestijn! Vrijdagavond werden de
laatste drank-en eet bonnetjes geknipt om enveloppen mee te vullen. Na een
korte nachtrust begonnen we de dag met alles klaar te zetten en voor te
bereiden om er zo een geslaagde editie van te maken. Terwijl de lekkere Mafé en
Kip Yassa stonden te pruttelen op het vuur, onder toeziend oog van Mamadou,
waren alle vrijwilligers druk in de weer met alles te versieren, fruitsalade te
maken en de laatste voorbereidingen te doen. Een beetje stress kon natuurlijk
niet ontbreken, maar er was plezier alom!
De tijd vloog voorbij en plots was het alweer tijd om onze Afrikaanse kledij aan te trekken en het eerste volk te verwelkomen. De eerste 'ik heb dorst'-bordjes vlogen de lucht in en de drank werd geserveerd, de tafels gevuld en het feest kon beginnen. Iets later dan gepland werden dan ook de bordjes gevuld met de heerlijke gerechten en wat werd dat gesmaakt! Uiteindelijk heeft het even moeten wachten dat Afrikaanse gevoel alleen maar versterkt!
Na het eten kon men ook nog
genieten van drie overheerlijke dessertjes uit een groot assortiment dat er
niet geweest zou zijn zonder de vele vrijwilligers die hiervoor zorgden. Er
verliepen enkele dingen niet geheel als gepland maar de kunst is om dit op te
lossen en er alsnog een fantastische avond van te maken, en dat was het zeker! Bedankt aan iedereen die gekomen is en de
vrijwilligers om deze editie mogelijk te maken!