Verslag van het 4de en laatste weekend voor de inleefreis door Astrid, Maïté en Emma VD (SE18)

Het weekend van 4-6 mei 2018 vond het laatste voorbereidingsweekend van het inleeftraject Senegal 2018-2019 plaats! Dit weekend vindt traditiegewijs plaats in bioboerderij 't Livinushof in Sint-Margriete in het teken van het recht op voedsel en de agro-ecologie. Daarnaast werden de jongeren ook klaargestoomd voor het vertrek op hun avontuur!

Astrid, Maïté en Emma VD, 2 van de 20 jongeren die komende zomer de reis van hun leven zullen beleven, schreven een kort verslagje van het weekend. Dit verslag leest u hieronder!


Op vrijdag 4 mei kwamen we aan op de boerderij genaamd 't Livinushof. Dit is een boerderij die biologisch produceert en verkoopt. We begonnen het weekend met een spel waarin één persoon de waarheid vertelde, en twee mensen logen. Dit spel was zeer informatief en grappig. Na deze activiteit hebben we een beetje gepraat over onze verwachtingen. Omdat iedereen een beetje moe was, besloten we om te gaan slapen. We moesten op matrassen en in slaapzakken slapen, dus was de nacht niet erg comfortabel, maar wel avontuurlijk!

Op zaterdag 5 mei zijn we gestart met het ontbijt. Daarna hebben wij een presentatie gekregen van de boerderij waar we het hele weekend verbleven. We hebben geleerd hoe een biologische boerderij werkt. Wat heel leuk was, was de tractorrit! We mochten zelf niet rijden, maar we zaten in de achterbak van de tractor. Het was erg leuk om te doen. Daarna hebben we gekookt met biologische producten. We hebben netelsoep en quiche gemaakt. Het was heerlijk. 's Middags was er een presentatie door Solidagro over de projecten die zij steunen in Senegal en Burkina Faso. 's Middags hebben we ook teambuildingspelletjes gespeeld. Er was veel actie, en daarom vond iedereen deze activiteit zalig. Na de teambuilding hebben we spaghetti bolognese gegeten. Na de maaltijd gaf Edith, onze medische begeleidster, ons verdere medische info. 's Avonds hebben we gepraat en zijn we gaan slapen.

Op zondag 6 mei hebben we wentelteefjes gegeten als ontbijt. Nadat we het weekend hadden geëvalueerd, spraken we over onze verwachtingen en onze gevoelens over de reis die we gaan maken. Na het schoonmaken, het lunchen en het schrijven van de tekst, zijn we richting thuis vertrokken.

Ba beneen yoon!