Verslag 7de Dwagulu Dekkente quiz

Op zaterdagavond 13/10, de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, werd er hard strijd geleverd tijdens onze 7e Dwagulu Quiz. In de authentieke benedenrefter van de Broederschool Humaniora te Sint-Niklaas werd er met bloed, zweet en tranen gestreden voor fantastische prijzen. 

Gedurende acht quizrondes lieten de deelnemers in groepjes van vier of vijf het beste van zichzelf zien. Het ene groepje al wat succesvoller dan het andere. Tussendoor werd er voor versnaperingen en drankjes gezorgd door een schitterende groep van vrijwilligers. Groepjes met andere talenten maakten kans op een mooie prijs indien ze de meeste consumpties van de avond voor hun rekening namen.

Al snel werd duidelijk dat er geen maat stond op Kim Jong Groen. Ze lagen gedurende de hele quiz op kop met straten voorsprong. Een voorsmaakje voor de verkiezingsuitslag of puur toeval? Sommige groepjes verging het minder goed. Ondanks een enorme inzet werd Quizteniet laatst. Maar zoals het bekende gezegde zegt: deelnemen is belangrijker dan winnen. En de heren DaNouWeer aten en dronken erop los. Zij wonnen verdiend onze drankmand! Proficiat jongens!  

Afsluiten doen we zoals gewoonlijk met een woordje van dank. Dank aan de quizmaster, de quizmakers en de jury. Die laatste bende sloten de avond af met een verdienstelijke danspoging. Dank aan de talloze vrijwilligers. Jullie maken de wereld een stukje beter. Dank aan de werkgroep evenementen en in het bijzonder aan Fabio Caluwé. En natuurlijk dank aan alle deelnemers. Jullie maakten er een spetterende avond van.


Gerben Van Houte

WGE Dwagulu Dekkente