Vrijwilliger in de kijker: Cathy De Smedt!

Na een korte onderbreking zijn we er weer met onze "Vrijwilliger in de kijker!" Er wordt in een kort artikel kennis gemaakt met een vrijwilliger actief binnen Dwagulu Dekkente. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Cathy De Smedt! 

Wie?

Cathy De Smedt

Geboortedatum?

11 mei 2000 

Woonachtig te...

Hamme 

Wat/waar studeer je op school? Waar werk je/wat voor werk doe je?

Ik zit in het zesde jaar Jeugd- en gehandicaptenzorg. Ik volg dit op Sint-Carolus, ik kan niet wachten om te gaan studeren! In het weekend werk ik als jobstudent in een restaurant. 

Waar ben je actief binnen Dwagulu Dekkente?

In 2017 nam ik deel aan de inleefreis naar Burkina Faso, datzelfde jaar stapte ik ook in de werkgroep evenementen. Het jaar nadien nam ik ook met heel veel plezier deel aan de terugkomreis. Door onze terugkomreis rolde ik in de werkgroep communicatie, ik had namelijk het leuke idee een "virtueel" dagboek bij te houden door elke dag enkele foto's op Instagram te plaatsen.. Ik wou dit eerst op mijn persoonlijke Instagram doen maar bedacht me en stelde dit voor aan Jonas, hij vond het een leuk idee. Ik mocht gedurende de terugkomreis meehelpen met het plaatsen van foto's en bedenken van tekstjes, en toen volgde er ineens een vergadering van de werkgroep communicatie. 

Waar ben je in het leven mee bezig naast Dwagulu Dekkente? 

Zo'n twee keer in de maand geef ik leiding bij Akabe Sint-Johan in Sint-Niklaas. Dit is een scoutsgroep voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. Als school het me toelaat kan ik ook wel genieten van eens te gaan joggen. Hiernaast lees ik ook enorm graag boeken en schilder ik graag (vooral katoenen zakken). Ik probeer steeds leuke vegetarische vervangproducten te ontdekken. Ook zie ik mezelf als schattenzoeker op vlak van tweedehands kleding. :) 

Het gekste aan in de werkgroep communicatie zitten is toch dat ik al het bovenste zelf in deze vorm gegoten heb, bij deze wil ik dus ook (ongevraagd maar met toestemming van mezelf) een dikke merci zeggen aan iedereen binnen Dwagulu! Enorm veel liefde!! <3