Vrijwilliger in de kijker: Jara Van Acker!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Jara Van Acker.


Wie?

Jara Van Acker

Geboortedatum?

28/11/1999

Woonachtig te...

Temse

Wat/waar studeer je op school? Waar werk je/wat voor werk doe je?

Ik studeer Arabistiek en Islamkunde aan de Universiteit van Gent. Ik zit momenteel in mijn 2de jaar bachelor.

Waar ben je actief binnen Dwagulu Dekkente?

Senegal 16 was m'n reis bij Dwagulu, meteen ook m'n eerste kennismaking met deze gezellige, maar zalig open minded en vredelievende (behalve voor rechtsgeoriënteerden dan ;)) vzw. Dat was het traject waarbij de terugkomreis na twee pogingen nog steeds niet kon doorgaan, en we waren er wel degelijk rouwig om, maar ik denk dat onze actieve inzet in Dwagulu en de wereld hierdoor niet afgezwakt is, integendeel! Van de werkgroep 'evenementen' ben ik doorgesluisd naar de werkgroep 'inleefreizen' en volg ik nu met grote ogen en vol nieuwsgierigheid de eerste stappen van het komende traject war alle betrokkenen reeds enthousiast zijn ingevlogen. Ik hoop ervaring op te doen - via nog meer RVB-tjes :) - om steviger in de schoen en te staan wat betreft organisatie en dergelijke (zoiets is ook handig in het dagelijks leven, zo is mij al enkele keren gebleken). In ieder geval, ik zal eeuwig blijven houden van de ietwat dissidentere stem in en kritische blik op de samenleving die Dwagulu en al haar medewerkers zijn. En dat allemaal door jaarlijks een bende jonge gasten bijeen te brengen, over fysieke, sociale, politieke en culturele grenzen heen.

Waar ben je in het leven mee bezig naast Dwagulu Dekkente

Buiten Dwagulu ga ik graag zelf eens op stap om plaatsen te leren kennen en sociale contacten te leggen. Dit samen te combineren met mijn studies dat ook een groot deel in beslag neemt. Daarnaast neem ik graag tijd om nieuwe talenten op te doen zoals: piano, fotografie en mode design. Een gezonde levensstijl vind ik best wel belangrijk waardoor ik graag bezig ben met voeding en sport. Ik kan ook wel enorm genieten van de rust, waar een boek in je handen, muziek in je oren een ander beeld kan geven. Levensgenieter!

Warme groetjes!


Dankjewel Jara!

Ben je ook vrijwilliger bij Dwagulu Dekkente of ben je ooit meegeweest als jongere of begeleider met Dwagulu Dekkente en wil je ook eens in de kijker gezet worden? Vul dan dit formulier in! En wie weet ben jij wel binnenkort de vrijwilliger in de kijker!