Vrijwilliger in de kijker: Céline Smet!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Céline Smet.


Wie?

Céline Smet

Geboortedatum?

20/04/1996

Woonachtig te...

Sint-Niklaas

Wat/Waar studeer je op school? Waar werk je/wat voor werk doe je?

Conflict & Development aan de UGent

Waar ben je actief binnen Dwagulu Dekkente?

Mijn eerste kennismaking met Dwagulu was, zoals vele Dwagulezen, op een scholenronde toen ik in het 5e middelbaar zat. Van het moment dat ik hoorde van de inleefreizen, wist ik meteen dat ik dit ook wou beleven, en dus was ik lid van BFSE13. Onze groep was één van de jaren die naar Burkina Faso zou gaan, maar door negatief reisadvies van de overheid, zijn we naar Senegal getrokken. Hier heb ik ongetwijfeld ook een geweldige tijd beleefd, en het is een ervaring die mij altijd zal bijblijven. Dit jaar zal ik wél naar Burkina gaan, als begeleider van de nieuwste groep Dwagulezen. Het eerste voorbereidingsweekend komt er bijna aan, en ik kan al niet wachten om onze straffe madammen van BF19 te ontmoeten! Na mijn inleefreis ben ik lid geworden van de werkgroep inleefreizen, waar ik tot op heden nog steeds actief in ben. Aangezien Dwagulu zo'n toffe organisatie is, was dat natuurlijk nog niet genoeg ;). Sindsdien ben ik ook lid van de werkgroep Filipijnen, de Raad van Bestuur, en sta ik Jonas (voorzitter) bij als secretaris.

Waar ben je in het leven mee bezig naast Dwagulu Dekkente?

Dwagulu heeft bij mij zeker de reismicrobe overgezet. Ik zoek continu naar leuke tripjes binnen of buiten Europa. Als het wat verder is, plan ik mijn reis ook graag zelf. Zo kan ik zorgen dat ik lang genoeg de tijd kan nemen om overal de plaatselijke cultuur te leren kennen, en landen wat alternatiever te ontdekken dan zomaar de 'tourist route' te volgen. Verder spreek ik graag af met vrienden om iets te gaan drinken, en kan je me (bijna) elke dinsdagavond vinden in een spelletjes-café in Gent, waar ik boardgames speel.


Dankjewel Céline!

Ben je ook vrijwilliger bij Dwagulu Dekkente of ben je ooit meegeweest als jongere of begeleider met Dwagulu Dekkente en wil je ook eens in de kijker gezet worden? Vul dan dit formulier in! En wie weet ben jij wel binnenkort de vrijwilliger in de kijker!