Vrijwilliger in de kijker: Seppe Jacobs!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Seppe Jacobs.


Wie?

Seppe Jacobs

Geboortedatum?

13/03/1995

Woonachtig te...

Sint-Niklaas

Wat/waar studeer je op school? Waar werk je/wat voor werk doe je?

Ik studeer geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen en werk dit jaar normaal mijn basisopleiding af. Volgend jaar zou ik graag specialiseren als huisarts of internist.

Waar ben je actief binnen Dwagulu Dekkente?

Ik ken Dwagulu al van toen ik heel klein was. Gefascineerd luisterde ik naar de spannende, soms confronterende, maar vaak hartverwarmende verhalen die mijn nonkel, Leo, meebracht uit Burkina Faso of Senegal. Toen ik zelf in het middelbaar zat en mee kon, moest ik kiezen tussen de inleefreis en het buitenlands kamp met de scouts. Een moeilijke keuze, maar ik koos toen toch voor de scouts. Ook dat was een top-ervaring, maar aan het enthousiasme van mijn klasgenoten die wel meegingen merkte ik toch dat ik iets gemist had. Tijdens mijn studie geneeskunde vormden deze verhalen de basis voor mijn interesse in de tropische geneeskunde en het zuiden. Ik moest dan ook niet lang nadenken toen eind vorig jaar de vraag kwam of ik het niet zag zitten om als medisch begeleider mee te gaan naar Burkina Faso deze zomer. Nu na het eerste weekend al duidelijk begint te worden in wat voor een topploeg ik terechtgekomen ben en wat voor een straffe jongeren ik mag begeleiden, weet ik zeker dat ook ons verhaal onvergetelijk wordt.

Waar ben je in het leven mee bezig naast Dwagulu Dekkente?

Stilzitten is niet mijn sterkste kant. Naast mijn studies die de laatste jaren behoorlijk wat vrije tijd in beslag nemen, ben ik actief in de hulpdienst van het Rode Kruis in Sint-Niklaas. Mijn taak daar bestaat er vooral in om gewonden op te vangen tijdens evenementen, maar ik geef ook af en toe opleiding aan mijn collega vrijwilligers en ben oproepbaar als er rampen plaatsvinden. Verder kan je me regelmatig terugvinden in de scoutslokalen van Sint-Kristoffel. Als verantwoordelijke van de lokalen en het materiaal ben ik vaak de klusjesman van dienst, maar ook de financiën van de vzw en de organisatie van ons duurzaam nazomerfestival Krock staan op mijn ToDo-lijstje.


Dankjewel Seppe!

Ben je ook vrijwilliger bij Dwagulu Dekkente of ben je ooit meegeweest als jongere of begeleider met Dwagulu Dekkente en wil je ook eens in de kijker gezet worden? Vul dan dit formulier in! En wie weet ben jij wel binnenkort de vrijwilliger in de kijker!