Verslag voorbereidingsweekend 1 - Burkina Faso 2019

Vrijdag

19:30 Aankomst en welkomstmoment

Toen we (na een lange zoektocht) arriveerden werden we al snel leuk ontvangen door een paar begeleiders. Heel mysterieus werden we met 3 op pad gestuurd met een liedje bij de hand. We moesten met 3 personen onder één paraplu blijven en zo de kaarsen volgen naar binnen. Toen we binnen kwamen zagen we al snel de andere meisjes zitten. Ieder groepje had 2 liedjes meegekregen en met de titels van de liedjes moesten we een verhaaltje verzinnen. Zo kreeg je al snel het verhaal over een paard dat in de gang stond op het vliegveld dat riep : ‘I want to break free!’. 

20u30 Afrikaanse theeceremonie met Mamadou

In de avond werden we getrakteerd op een geweldig leuke theeceremonie! We kregen de kans om op een hele speciale (en voor sommige onder ons een hele moeilijke ;p ) manier onze thee in te schenken. We kregen 3 theetjes. De eerste thee was heel bitter, maar de derde thee was heel zoet. Deze thee werd dan ook de thee van de liefde genoemd. Ps : Iedereen vond Mamadou een heel schattig persoon, hihi. 😊 


Zaterdag

8u30 Ontbijt

Na een goede nachtrust konden we genieten van lekkere thee, koffie, boterhammetjes en nog zoveel meer! Dat heeft gesmaakt! 

9u30 Kennismakings-en verwachtingenspel

Het kennismakingsspel startte met de opdracht om onszelf te tekenen op een papiertje. Bij een paar onderdelen van ons lichaam moesten we dan bijschrijven wat we verwachten van de reis, de begeleiding, enzoverder. Het liet je terug stilstaan bij de vraag waarom we ons hadden ingeschreven. Zo kon je ook verschillende meningen horen van elkaar! Verder hebben we nog een speeddate gedaan, moeilijke stellingen beantwoord en nog tal van leuke spelletjes gespeeld!

11u30 Het inleeftraject : uitleg

De uitleg van Jeroen was heel interessant en gaf ons een grotere kijk op wie Solidagro en Dwagulu Dekkente nu eigenlijk zijn. Mega interessant!

12u30 Middageten

Het eten was weer lekker zoals altijd! Njom njom!

14u Het grote Burkina-spel

Vandaag werden we op pad gestuurd met onze tweeling om samen een beetje meer te weten te komen over Burkina Faso. Zo weten we nu welke president ze hadden in 2014, hoeveel mensen er te weinig verdienen en hoe multicultureel het land wel niet is! Het was echt een leuk spel dat goed in elkaar zat! We hebben ons zeker geamuseerd en tegelijkertijd leerden we ook nog eens bij!

17u30 Afrikaans koken met Mamadou

Vandaag kookten we samen met Mamadou en dit kan ik in 7 woorden beschrijven : Om u vingers bij af te lekken!! 

Het was echt zalig om eens met onze handen te MOGEN eten!

20u Medische info

We kregen een zeer uitgebreide uitleg over welke vaccinaties we allemaal zeker moesten nemen en welke ziekten bij allemaal wel niet kunnen krijgen, we trokken onze ogen open!


Zondag

8u30 Ontbijt

Wat hebben we weer lekker gegeten! 

9u30 Intercultureel leren

We werden ondergedompeld in een andere cultuur die bij vele van ons een ongemakkelijk gevoel naar boven bracht. ;p We zaten in een kring en kregen een stukje peperkoek, we werden gevoederd en onze voeten werden aangeraakt.. Het was een leuke en nieuwe ervaring!


11u15 Praktische afspraken

We hebben al een leuk vooruitzicht voor een fuif te organiseren en we gaan nog andere leuke acties samen doen! Dat beloofd!


12u Evaluatie van het weekend

We mochten allemaal een prentje uitkiezen met hoe we ons voelden. Iedereen vond het wel een leuk weekend, en hopelijk wordt ons Kaat snel beter!


12u30 Middagmaal en opruimen

We hebben wel gemerkt dat de afwas iets minder vlot verliep dan verwacht ;p maar als iedereen een steentje bijdraagt is dat werk zo opgelost. Vele handen maken licht werk :p + de spaghetti was echt meeeega lekker!! 


Conclusie : het was een geslaagd weekend en wij hebben er stuk voor stuk van genoten! We vormen nu al een toffe groep dus nu rest ons enkel nog het aftellen tot het volgend weekend! Tot snel lieve meisjes xxx