Verslag voorbereidingsweekend 2 - BFSE 2019

Vrijdag 22/02

Om 18u hadden we afgesproken aan het station van Sint-Niklaas zodat we samen in groep konden vertrekken. De trein vertrok om 18u24 naar Brussel. Tijdens de rit nam Stefanie al met vol plezier veel foto’s.

Toen we na een goed uurtje rijden in het station van Brussel-Noord aankwamen zagen we dat er een piano stond waarop iedereen die wou erop mocht spelen. We mochten bewonderen hoe goed Hanne piano kon spelen EN zingen. Mooi was het.

Na een wandeling van ongeveer 20 minutjes kwam we aan in het verblijf ‘De Waterman’. Iedereen vond het verblijf echt mooi. Het was zo speciaal ontworpen! Elke kamer was anders ingericht, sommigen hadden hele kunstwerken in hun kamer staan terwijl er bij andere op de muur op een speciale manier was geverfd. We hebben ons op het gemak geïnstalleerd en om 20u30 werden we boven verwacht voor de cadeautjes uit te delen.

Rond de cadeautjes-ceremonie was er een spel aan verbonden. We moesten ovenwanten aandoen om het pakje uit te pakken terwijl iemand anders met dobbelstenen 6 moest gooien. Dan moesten de ovenwanten aan de volgende worden doorgegeven en zo verder totdat iedereen zijn pakje was geopend.

Om 22u30 hadden we vrij en hebben we de begeleiding kunnen overtuigen om naar Temptation Island te kijken.

Zaterdag 23/02

Om 8u moesten we opstaan en om 8u30 werden we verwacht voor het ontbijt. Daar kregen we bufet met verschillende (bio) producten. Dat smaakte!

9u30 Medische blok met Seppe

We kregen allerlei info over de vaccinaties die we moesten nemen om ons te beschermen tegen ziektes die in Senegal zouden kunnen voorkomen (geelzucht, malaria,…). We kregen ook meer informatie over SOA’s .

10u30 Intercultureel leren in de praktijk: Naar de Abattoir

We werden in groepjes verdeeld met de opdracht dat we onze weg moesten zoeken naar de Abattoir waar de markt plaatsvond. Elk groepje kreeg een boodschappenlijstje, 20 euro en een kaartje waar de weg was aangeduid. Na een hele poos en zoektocht is iedereen aangekomen op de bestemming. Niet iedereen vond de weg even makkelijk, maar we zijn er toch allemaal geraakt. 😉

Toen we terugkwamen in het verblijf, rond 22u, hebben we een Afrikaanse film gekeken ‘Timboektoe’. Met veel snacks bij de hand hebben de meesten het einde van de film gezien, een paar zijn in slaap gevallen omdat ze zo moe waren.

Zondag 24/02

Zoals vorige ochtend moesten we om 8u opstaan en werden we bij het ontbijt we verwacht om 8u30. Daar was het een verassing, vooral voor Stefanie die 18 werd. Er hingen vlaggetjes op, er waren 2 taarten en pannenkoeken. Dat was een lekker ontbijt!

Om 9u30 moesten er nog wat praktische zaken worden besproken zoals de fuif, de t-shirt en het ontwerp dat we wouden.

Rond 10u30 hebben we onze opdracht over ontwikkelingssamenwerking aan de rest van de groep voorgesteld.

Om 11u zijn we naar buiten gegaan om het weekend te evalueren. We kregen verschillende stellingen en moesten tonen hoe leuk we deze vonden. (op de grond staan= niet zo leuk, op de bank zitten= niet slecht maar ook niet heel leuk, op de bank staan= echt super leuk!)

12u Eten en opruimen

Als middageten hebben we de rest van de groentjes gegeten en een geïmproviseerd smosje gemaakt met gewone boterhammen. Daarna moest alles worden opgeruimd en gekuist. We waren op tijd klaar om onze trein te halen in het station van Brussel.

Om 15u18 kwam de trein aan in Sint-Niklaas en kon iedereen naar huis vertrekken.