Handen wassen tegen COVID-19 ook in Burkina Faso!

Dat COVID-19 ons allemaal heel hard treft moeten we jullie niet meer vertellen. En dat we allemaal ons best doen om de curve af te vlakken is ook niets nieuw. Handen wassen, thuis blijven, thuis werken, thuis een (Fairtrade)wijntje drinken met de vriendinnen tijdens een online videogesprek, mondmaskers dragen, elkaar groeten door middel van een elleboogstoot. Maar hoe gaat het er aan toe in de rest van de wereld? In vele landen hoogstwaarschijnlijk zoals bij ons. Maar de landen die niet dezelfde middelen hebben als ons? Wat daarmee? Wel! Wij geven je een kijkje op hoe het eraan toe gaat in Burkina Faso, specifiek bij onze partner in Toèga!

De foto hieronder is genomen door Brise in Toèga. Tijdens de inleefreis in 2015 werd dit project gerealiseerd. Het project was een snelle, slimme en hygiënische manier om de handen te wassen.

Door het COVID-19 virus is dit project te zien in meerdere dorpen. In Toèga heerst er trots, want het uiteindelijke doel om de bevolking bewust te maken wordt op deze manier verder geholpen.

Samen tegen het Coronavirus!

#Blijfinuwkot

#Happydwaguluvanuitmijnkot