Wie is de nieuwe educatieve medewerker?

Dag Dwagulezen!

Mijn naam is Nele, ik ben 26 jaar en mijn lievelingskleur is lichtgroen. Ik hou van picknicken op een warme zomerdag, Senegalese mafé en van nieuwe dingen ontdekken.

Die passie voor het ontdekken van nieuwe dingen (en ook voor die mafé) startte toen ik als 16-jarige op de schoolbanken zat en enkele enthousiaste zesdejaars kwamen vertellen over hun inleeftraject met Dwagulu Dekkente. Ik ging dit fantastische avontuur aan en ben tot vandaag nog steeds dankbaar voor alles dat dit me heeft bijgebracht.

Al snel merkte ik dat ik me helemaal thuis voelde bij Dwagulu en werd ik vrijwilliger. Ik was in de afgelopen jaren lid van verschillende werkgroepen, ging mee als begeleider naar Senegal in 2016 en naar de Filipijnen in 2018 en zit al enkele jaren in het bestuur. Vorige zomer was ik begeleider bij de fantastische groep die voor het eerst een uitwisseling deed met jongeren uit het Rode Kruis opvangcentrum. Daarnaast was ik in het verleden ook bij heel wat andere organisaties vrijwilliger, zoals Oxfam Wereldwinkels, Rikolto en Viva Salud.

Naast mijn engagement bij Dwagulu koos ik ook bij mijn studie sociaal-cultureel werk en binnen mijn professionele leven steeds om interculturaliteit en verbinding centraal te stellen. Intussen werk ik sinds iets meer dan een jaar bij Solidagro. Hier ondersteunde ik tot nu de vrijwilligerswerking en organiseerde ik evenementen rond agro-ecologie en mensenrechten. 

Na het afgelopen enorm boeiende jaar bij Solidagro en mijn 10 fantastische jaren als vrijwilliger bij Dwagulu Dekkente, koos ik ervoor om een nieuwe uitdaging aan te gaan: educatief medewerker van Dwagulu worden. Ik kijk ik er heel erg naar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Om samen te werken met de geweldige begeleiders en jongeren van de komende trajecten, om de enthousiaste vrijwilligers en werkgroepen van Dwagulu te ondersteunen en om samen te werken met onze partners in West-Afrika. En natuurlijk om jullie allemaal beter te leren kennen!

Wil je nog iets over me weten, heb je fijne tips of ideeën, wil je deelnemen aan een inleeftraject of wil je je ook inzetten als vrijwilliger bij Dwagulu Dekkente? Contacteer me snel via nele.vanvaerenbergh@solidagro.be!