Werkgroep Inleefreizen

De werkgroep inleefreizen bestaat uit een aantal vrijwilligers aangevuld met de begeleidersploegen van de lopende inleeftrajecten. Zij zorgen ondersteunen de begeleiders bij het organiseren van de voorbereidingsweekends, ouderavonden, voorbereidingsreizen... Kortom ze ondersteunen hen gedurende het hele inleeftraject. De werkgroep inleefreizen wordt ook wel eens de "begeleiders van de begeleiding" genoemd.

Wil je graag meehelpen in het ondersteunen van de begeleiders? Stuur dan een mailtje naar Isabel (isabel.vermeulen@gmail.com)

Voorzitter

Isabel Vermeulen

isabel.vermeulen@gmail.com

Realisaties

24-06

Begeleider inleeftraject Senegal gezocht!

Voor het volgende tweejarig inleeftraject met jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs zijn we op zoek naar een begeleidersploeg om dit traject in goede banen te leiden.

Tijdens dit traject krijgen jongeren de kans zich te verdiepen in mondiale verhoudingen en interculturaliteit. Hoogtepunt is een inleefreis naar Senegal tijdens de maand juli 2021 en een tegenbezoek van Senegalese jongeren in België in augustus 2022.

Wil jij een groep jongeren begeleiden in dit avontuur? Lees er dan alles over in de vacature!


Lees meer

21-05

Het verhaal van Nette (SE18) in Paraguay

Hallo, ik ben Nette. Ik ben net terug van mijn uitwisseling naar Paraguay voor 1 jaar met AFS (ik ben vervroegd moeten terugkeren door het Coronavirus dus eigenlijk maar 8 maanden). In de zomer van 2018 ben ik mee geweest naar Senegal op inleefreis voor 3 weken met Dwagulu Dekkente.

Lees meer

30-04

Terugblik op voorbereidingsreis in Senegal en Gambia

'Uitkijken naar de zomer... een inleefreis, een terugkomreis, Gambiaanse en Senegalese vrienden terugzien en leren kennen... Het is krokusvakantie, tijd om erin te vliegen. Onze delegatie: Jonas, Sophie en Isabel.'

Isabel keek terug naar de voorbereidingsreis van eind februari en maakte een verslag!

Lees meer

26-11

Deadline inschrijvingen verlengd!

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor het inleeftraject naar Senegal! Daarom hebben we de deadline om je in te schrijven voor het inleeftraject naar Senegal 2020 - 2021 verlengd tot en met maandag 27 januari.

Alle info over de inschrijvingen vind je terug via https://dwaguludekkente.be/nl/inleefreis!

22-10

Schrijf je nu in voor het inleeftraject naar Senegal!

De inschrijvingen voor het inleeftraject naar Senegal 2020-2021 zijn geopend! Wordt jij de eerste deelnemer?

Inschrijven doe je door ons de inschrijvingsformulieren én je motivatiebrief te bezorgen.
Dit kan via mail naar jeroen.boshart@solidagro.be of via post naar Mercatorstraat 81, 9100 Sint-Niklaas.

Deadline om je in te schrijven is maandag 25 november!

Alle info over het inleeftraject en de inschrijvingen vind je in deze infobundel.

13-09

Klaar voor een enorm avontuur in Senegal?

In juli 2019 bieden we jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs opnieuw de kans om de ervaring van hun leven op te doen!

Gedurende 3 weken gaan we met een groep jongeren, samen met 4 ervaren begeleiders op inleefreis naar Senegal. Tijdens de reis leren we de Senegalese cultuur beter kennen door allerlei gezamenlijke activiteiten met als kers op de taart het verblijf in een lokaal gastgezin!

Wil je hier meer info over?
Mail dan zeker naar jeroen.boshart@solidagro.be en kom naar onze infoavond op zaterdag 19 oktober om 19u30 op Solidagro (Mercatorstraat 81, 9100 Sint-Niklaas).

Meer info via https://www.facebook.com/events/596012580804041/

Lees meer

03-03

Verslag voorbereidingsweekend 2 - BFSE 2019

Vrijdag 22/02

Om 18u hadden we afgesproken aan het station van Sint-Niklaas zodat we samen in groep konden vertrekken. De trein vertrok om 18u24 naar Brussel. Tijdens de rit nam Stefanie al met vol plezier veel foto’s.

Toen we na een goed uurtje rijden in het station van Brussel-Noord aankwamen zagen we dat er een piano stond waarop iedereen die wou erop mocht spelen. We mochten bewonderen hoe goed Hanne piano kon spelen EN zingen. Mooi was het.

Na een wandeling van ongeveer 2...

Lees meer

27-08

Verslag inleefreis Senegal 2018

Benieuwd wat de jongeren van Senegal '18 allemaal beleefd hebben op hun inleefreis? Lees zeker onderstaand verslagje geschreven door Astrid A. en Saara. 

Lees meer