Senegal (2020-2021)

Algemeen

Dwagulu Dekkente VZW is een lokale organisatie uit Sint-Niklaas die de interculturele solidariteit wil bevorderen. Daarvoor organiseert ze vormingstrajecten voor jongeren uit de derde graad van Sint-Niklaas en omstreken. Een vormingstraject duurt 2 jaar en geeft de jongeren de kans zich te verdiepen in Noord-Zuidverhoudingen en interculturaliteit via duurzaam contact en uitwisseling met West-Afrikaanse jongeren.

Hiervoor werkt de vereniging nauw samen met de Sint-Niklase NGO voor ontwikkelingssamenwerking Solidagro, de partnerorganisaties in West-Afrika en de stad Sint-Niklaas.


Belangrijke data om te onthouden tijdens het vormingstraject zijn:

1. De voorbereidingsweekends

De jongeren worden gedurende 4 voorbereidingsweekends klaargestoomd voor hun interculturele ervaring. Tijdens de weekends besteden we aandacht aan de groepsvorming, algemene Noord-Zuidverhoudingen, beeldvorming en informatie over het gastland, medische info en natuurlijk ook aan het Intercultureel Leren.

De data van de weekends zijn: 

  • WE1: 31/01 - 02/02/2020
  • WE2: 14 - 16/02/2020
  • WE3: 13 - 15/03/2020
  • WE4: 01 - 03/05/2020

2. De inleefreis naar Senegal (juli 2020)

Gedurende drie weken worden de jongeren ondergedompeld in de Senegalese cultuur. Dit doen we door samen te leven en te werken met een groep Senegalese jongeren. Zo zullen we bij deze jongeren in een gastgezin verblijven, samen bezoeken brengen aan projecten en organisaties, samen werken aan een kleinschalig project...

Na de inleefreis volgt er nog een reflectieweekend waarbij de jongeren samen met hun ervaringen aan de slag gaan. Dit weekend vindt plaats van 11 - 13 september 2020.

3. De terugkomreis (augustus 2021)

Het tweede belangrijke luik van het vormingstraject bestaat uit de terugkomreis. Gedurende twee weken komen 6 Senegalese jongeren en hun begeleiders op tegenbezoek in België en verblijven in onze gezinnen. We maken nogmaals een interculturele reis mee, bij ons thuis!

Om de terugkomreis voor te bereiden komt de hele groep nogmaals samen voor hun 6de weekend! Dit zal doorgaan van in maart 2021.

There is already 1 member subscribed to this travel.

Begeleiders

Updates

30-04

Terugblik op voorbereidingsreis in Senegal en Gambia

'Uitkijken naar de zomer... een inleefreis, een terugkomreis, Gambiaanse en Senegalese vrienden terugzien en leren kennen... Het is krokusvakantie, tijd om erin te vliegen. Onze delegatie: Jonas, Sophie en Isabel.'

Isabel keek terug naar de voorbereidingsreis van eind februari en maakte een verslag!

Lees meer

26-11

Deadline inschrijvingen verlengd!

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor het inleeftraject naar Senegal! Daarom hebben we de deadline om je in te schrijven voor het inleeftraject naar Senegal 2020 - 2021 verlengd tot en met maandag 27 januari.

Alle info over de inschrijvingen vind je terug via https://dwaguludekkente.be/nl/inleefreis!

22-10

Schrijf je nu in voor het inleeftraject naar Senegal!

De inschrijvingen voor het inleeftraject naar Senegal 2020-2021 zijn geopend! Wordt jij de eerste deelnemer?

Inschrijven doe je door ons de inschrijvingsformulieren én je motivatiebrief te bezorgen.
Dit kan via mail naar jeroen.boshart@solidagro.be of via post naar Mercatorstraat 81, 9100 Sint-Niklaas.

Deadline om je in te schrijven is maandag 25 november!

Alle info over het inleeftraject en de inschrijvingen vind je in deze infobundel.

13-09

Klaar voor een enorm avontuur in Senegal?

In juli 2019 bieden we jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs opnieuw de kans om de ervaring van hun leven op te doen!

Gedurende 3 weken gaan we met een groep jongeren, samen met 4 ervaren begeleiders op inleefreis naar Senegal. Tijdens de reis leren we de Senegalese cultuur beter kennen door allerlei gezamenlijke activiteiten met als kers op de taart het verblijf in een lokaal gastgezin!

Wil je hier meer info over?
Mail dan zeker naar jeroen.boshart@solidagro.be en kom naar onze infoavond op zaterdag 19 oktober om 19u30 op Solidagro (Mercatorstraat 81, 9100 Sint-Niklaas).

Meer info via https://www.facebook.com/events/596012580804041/

Lees meer

04-07

Enthousiaste begeleiders inleeftraject Senegal 2020-2021 gezocht!

Ook in 2020 staat er weer een heel nieuw inleeftraject op het programma, ditmaal keren we terug naar Senegal!

Tijdens dit traject krijgen de jongeren de kans zich te verdiepen in noord-zuidverhoudingen en interculturaliteit. Hoogtepunt is een inleefreis naar Senegal tijdens de maand juli 2020 en daarbij aansluitend een tegenbezoek van Senegalese jongeren in België in augustus 2021.

Voor dit vormingstraject is Dwagulu-Dekkente op zoek naar enthousiaste begeleiders! Voel je, je geroepen?

Lees meer