Welcome to Dwagulu Dekkente

Dwagulu Dekkente vzw is an organization for promoting intercultural solidarity. She organizes travels for young people from Sint-Niklaas and surrounding areas to Burkina Faso, Senegal and the Philippines. The exchange takes place in cooperation with Solidagro, local NGO's and youth organizations.

17-03

Schrijf je in voor de Dwagulu Dekkente quiz!

Op vrijdag 23 april organiseren we onze 9de Dwagulu Dekkente quiz, online en dus helemaal coronaproof!

Schrijf je snel in met een groepje van 4 of 5 personen via activiteiten.dwaguludekkente.be en bestel een lekker quizpakket!


02-11

Online infoavond: dinsdag 10 november 19u30

Zit je in het vijfde of zesde middelbaar? Heb je zin in een ongelooflijk avontuur? Wil je bijleren over jouw cultuur én over de Senegalese cultuur?

Dwagulu Dekkente organiseert in 2021-2022 opnieuw een inleeftraject naar Senegal voor jongeren van de 3de graad secundair onderwijs. Het inleeftraject bestaat onder andere uit een inleefreis naar Senegal, waar we gedurende drie weken de Senegalese cultuur leren kennen door samen te leven met een groep Senegalese jongeren én een tegenbezoek van Senegalese jongeren in België.

Wil je meer weten? Schrijf je snel in voor de online infoavond op 10 november om 19u30 door een mailtje te sturen naar info@dwaguludekkente.be.

Read more

15-10

Wie is de nieuwe educatieve medewerker?

Dag Dwagulezen!

Mijn naam is Nele, ik ben 26 jaar en mijn lievelingskleur is lichtgroen. Ik hou van picknicken op een warme zomerdag, Senegalese mafé en van nieuwe dingen ontdekken.

Die passie voor het ontdekken van nieuwe dingen (en ook voor die mafé) startte toen ik als 16-jarige op de schoolbanken zat en enkele enthousiaste zesdejaars kwamen vertellen over hun inleeftraject met Dwagulu Dekkente. Ik ging dit fantastische avontuur aan en ben tot vandaag nog steeds dankbaar voor alles dat dit m...

Read more

25-09

Schrijf je nu in voor het inleeftraject naar Senegal!

In 2021 bieden we jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs opnieuw de kans om de ervaring van hun leven op te doen!

We starten een nieuw inleeftraject op naar Senegal met als hoogtepunten een inleefreis in Senegal en een tegenbezoek van Senegalese jongeren in België.

Lees er meer over via www.dwaguludekkente.be/inleefreis of kom naar een van onze infoavonden!


**Deze infoavonden worden georganiseerd met respect voor de geldende COVD-19 maatregelen. Hiervoor hanteren we een maximale capaciteit van 30 aanwezigen per infoavonden. Er mogen ook maar maximaal twee personen per gezin aanwezig zijn.
INSCHRIJVEN VERPLICHT! Om in te schrijven stuur je een mailtje naar info@dwaguludekkente.be


Wil jij hier deel van uitmaken? Dat kan! 

Alle informatie over het traject en hoe je kan inschrijven vind je terug via www.dwaguludekkente.be/inleefreis.

Inschrijven kan tot en met 18 november.

Read more

28-07

Pastafestijn 2020

➡️Pastafestijn is nu afhaal pasta voor iedereen! 🍝


Omwille van de stijgende *jeweetwelwat* cijfers hebben we besloten ons #pastafestijn dat doorgaat op 15 augustus te veranderen naar pasta afhaal voor iedereen! We maakten deze (best jammere) beslissing omdat we jullie en onze gezondheid het aller belangrijkste vinden, en deze ten allen tijden willen beschermen. 😷


Een link naar het aangepaste inschrijvingsformulier kan u hier vinden : 

https://docs.google.com/…/...

Read more

10-07

Pastafestijn - Dwagulu Dekkente

Het is zomervakantie, normaal zou dit betekenen dat er een inleefreis en een terugkomreis op de planning staan. Helaas draait het nu wat anders uit maar dit weerhoudt ons er niet van een gezellig -coronaproof!!- evenement te organiseren. Het Pastafestijn! 🍝


📍Het Pastafestijn zal doorgaan op 15 augustus vanaf 18u, dit in de Broederschool Humaniora.

De capaciteit van de locatie is omwille van de Covid-19 crisis beperkt. Ter plaatsen eten is mogelijk voor een heel beperkte groep. Betreffende de ...

Read more

24-06

Begeleider inleeftraject Senegal gezocht!

Voor het volgende tweejarig inleeftraject met jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs zijn we op zoek naar een begeleidersploeg om dit traject in goede banen te leiden.

Tijdens dit traject krijgen jongeren de kans zich te verdiepen in mondiale verhoudingen en interculturaliteit. Hoogtepunt is een inleefreis naar Senegal tijdens de maand juli 2021 en een tegenbezoek van Senegalese jongeren in België in augustus 2022.

Wil jij een groep jongeren begeleiden in dit avontuur? Lees er dan alles over in de vacature!


Read more

21-05

Het verhaal van Nette (SE18) in Paraguay

Hallo, ik ben Nette. Ik ben net terug van mijn uitwisseling naar Paraguay voor 1 jaar met AFS (ik ben vervroegd moeten terugkeren door het Coronavirus dus eigenlijk maar 8 maanden). In de zomer van 2018 ben ik mee geweest naar Senegal op inleefreis voor 3 weken met Dwagulu Dekkente.

Read more

04-05

Handen wassen tegen COVID-19 ook in Burkina Faso!

Dat COVID-19 ons allemaal heel hard treft moeten we jullie niet meer vertellen. En dat we allemaal ons best doen om de curve af te vlakken is ook niets nieuw. Handen wassen, thuis blijven, thuis werken, thuis een (Fairtrade)wijntje drinken met de vriendinnen tijdens een online videogesprek, mondmaskers dragen, elkaar groeten door middel van een elleboogstoot. Maar hoe gaat het er aan toe in de rest van de wereld? In vele landen hoogstwaarschijnlijk zoals bij ons. Maar de landen die niet dezelfde middelen hebben als ons? Wat daarmee? Wel! Wij geven je een kijkje op hoe het eraan toe gaat in Burkina Faso, specifiek bij onze partner in Toèga!

Read more

30-04

Terugblik op voorbereidingsreis in Senegal en Gambia

'Uitkijken naar de zomer... een inleefreis, een terugkomreis, Gambiaanse en Senegalese vrienden terugzien en leren kennen... Het is krokusvakantie, tijd om erin te vliegen. Onze delegatie: Jonas, Sophie en Isabel.'

Isabel keek terug naar de voorbereidingsreis van eind februari en maakte een verslag!

Read more

25-02

UITGESTELD - West-Afrikaans Eetfestijn

Naar aanleiding van het COVID-19 virus hebben wij beslist ons West-Afrikaans Eetfestijn niet te laten doorgaan. We willen jullie gezondheid, de gezondheid van onze vrijwilligers en de gezelligheid die dit evenement zou moeten brengen voorop stellen.

Gesprekken over de juiste datum lopen volop, we laten jullie zo snel mogelijk meer weten! Wat we wel al kunnen zeggen is dat het dit najaar zal plaatsvinden.

Dank voor alle begrip en verdere informatie volgt!

Werkgroep evenementen Dwagulu Dekkente12-12

Afrikaanse jongere aan het woord - Karim

Welkom bij een nieuwe Afrikaanse Jongere Aan Het Woord. 

 

Bij Afrikaanse Jongere Aan Het Woord stellen we enkele vragen aan 1 van onze Afrikaanse jongeren. Dit zijn jongeren uit Burkina Faso of Senegal die reeds deelnamen aan de inleefreizen. Bij onze tweede Afrikaanse Jongere Aan Het Woord spreken we met Karim. Karim is een jongere uit Burkina Faso. 

 

·      Hallo Karim, hoe ben je in contact geraakt met onze organisatie Dwagulu Dekkente? ...

Read more

28-11

Een terugblik naar de ongelooflijke tijd in Senegal

Wat een reis. Wat een herinneringen. Er is gekotst geweest, gehuild, gelachen maar het allerbelangrijkste: we hebben ons enorm goed gehad. Dit was dé reis van ons leven…

Het startte al op de luchthaven. Kriebels namen mijn buik over, ik kon niet helder meer denken. Ik was bang maar tegelijk ook nieuwsgierig. We wisten niet wat ons ging overkomen. Na onze eerste landing in Dakar stegen we al snel op richting Banjul. Door de raampjes van het vliegtuig zagen we al een klein voorproefje van het la...

Read more

26-11

Deadline inschrijvingen verlengd!

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor het inleeftraject naar Senegal! Daarom hebben we de deadline om je in te schrijven voor het inleeftraject naar Senegal 2020 - 2021 verlengd tot en met maandag 27 januari.

Alle info over de inschrijvingen vind je terug via https://dwaguludekkente.be/nl/inleefreis!

25-11

Vrijwilliger in de kijker: Maïté Verstraeten

Maandelijks zetten we een vrijwilliger in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Maïté Verstraeten, jongere van het net afgeronde inleeftraject naar Senegal in 2018 (SE18) en nu al vrijwilliger bij de werkgroep Evenementen!

Read more

21-11

Verslag terugkomreis 2019

Verslagje van de terugkomreis van SE18 door Saara

Read more

22-10

Schrijf je nu in voor het inleeftraject naar Senegal!

De inschrijvingen voor het inleeftraject naar Senegal 2020-2021 zijn geopend! Wordt jij de eerste deelnemer?

Inschrijven doe je door ons de inschrijvingsformulieren én je motivatiebrief te bezorgen.
Dit kan via mail naar jeroen.boshart@solidagro.be of via post naar Mercatorstraat 81, 9100 Sint-Niklaas.

Deadline om je in te schrijven is maandag 25 november!

Alle info over het inleeftraject en de inschrijvingen vind je in deze infobundel.

13-09

Klaar voor een enorm avontuur in Senegal?

In juli 2019 bieden we jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs opnieuw de kans om de ervaring van hun leven op te doen!

Gedurende 3 weken gaan we met een groep jongeren, samen met 4 ervaren begeleiders op inleefreis naar Senegal. Tijdens de reis leren we de Senegalese cultuur beter kennen door allerlei gezamenlijke activiteiten met als kers op de taart het verblijf in een lokaal gastgezin!

Wil je hier meer info over?
Mail dan zeker naar jeroen.boshart@solidagro.be en kom naar onze infoavond op zaterdag 19 oktober om 19u30 op Solidagro (Mercatorstraat 81, 9100 Sint-Niklaas).

Meer info via https://www.facebook.com/events/596012580804041/

Read more

09-09

8ste Dwagulu Quiz


WAT? Onze 8ste Dwagulu Quiz 

WAAR? Broederschool Sint-Niklaas Nieuwstraat 75-91 9100 Sint-Niklaas

WANNEER? 19uur 

Extra info : 

Ook dit jaar weer kan jij je in een groep van 4 of 5 personen inschrijven voor onze Dwagulu Quiz! 

Inschrijven kan via volgende link : 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdg5F_UXbBAhJ9L5WvDWXlwiU-dPSGAmKnSzZshAmsY8CiPjw/viewform 

Zien we jou daar? Oké top! 

Tot dan! 


04-07

Enthousiaste begeleiders inleeftraject Senegal 2020-2021 gezocht!

Ook in 2020 staat er weer een heel nieuw inleeftraject op het programma, ditmaal keren we terug naar Senegal!

Tijdens dit traject krijgen de jongeren de kans zich te verdiepen in noord-zuidverhoudingen en interculturaliteit. Hoogtepunt is een inleefreis naar Senegal tijdens de maand juli 2020 en daarbij aansluitend een tegenbezoek van Senegalese jongeren in België in augustus 2021.

Voor dit vormingstraject is Dwagulu-Dekkente op zoek naar enthousiaste begeleiders! Voel je, je geroepen?

Read more

27-06

Verslag 2 weekend 4 - BFSE19

Tijdens de voorbereidingen van de inleefreis zijn er vier weekends gepland. Tijdens weekend 1 is er de spanning, ALLES gaat echt beginnen nu! Je leert elkaar kennen en er is die eerste mini kennismaking met de mede jongeren, het grote avontuur en al een beetje van het land. Tijdens weekend 2 is er die spanning van elkaar eindelijk nog eens te zien, het niet kunnen wachten om nog véél meer informatie te verkrijgen. Weekend drie is pas écht spanning alom want dan komt het besef van hey zeg dat ...

Read more

24-06

Voorbereidingsweekend 4 - BFSE19

Tijdens de voorbereidingen van de inleefreis zijn er vier weekends gepland. Tijdens weekend 1 is er de spanning, ALLES gaat echt beginnen nu! Je leert elkaar kennen en er is die eerste mini kennismaking met de mede jongeren, het grote avontuur en al een beetje van het land. Tijdens weekend 2 is er die spanning van elkaar eindelijk nog eens te zien, het niet kunnen wachten om nog véél meer informatie te verkrijgen. Weekend drie is pas écht spanning alom want dan komt het besef van hey zeg dat ...

Read more

08-04

Vrijwilliger in de kijker: Mattias Buysens

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Mattias Buysens, vorige educatief medewerker van Dwagulu Dekkente alsook begeleider van het afgeronde inleeftraject naar Burkina Faso in 2017 (BF17)!

Read more

04-04

Verslag voorbereidingsweekend 2 BFSE19

Vrijdag 22/02

Om 18u hadden we afgesproken aan het station van Sint-Niklaas zodat we samen in groep konden vertrekken. De trein vertrok om 18u24 naar Brussel. Tijdens de rit nam Stefanie al met vol plezier veel foto’s.

Toen we na een goed uurtje rijden in het station van Brussel-Noord aankwamen zagen we dat er een piano stond waarop iedereen die wou erop mocht spelen. We mochten bewonderen hoe goed Hanne piano kon spelen EN zingen. Mooi was het. 

Na een wandeling van ongeveer 20 minutjes kw...

Read more

28-02

Vrijwilliger in de kijker: Gerben Van Houte

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Gerben Van Houte.

Read more

15-02

Verslag voorbereidingsweekend 1 - Burkina Faso 2019

Vrijdag

19:30 Aankomst en welkomstmoment

Toen we (na een lange zoektocht) arriveerden werden we al snel leuk ontvangen door een paar begeleiders. Heel mysterieus werden we met 3 op pad gestuurd met een liedje bij de hand. We moesten met 3 personen onder één paraplu blijven en zo de kaarsen volgen naar binnen. Toen we binnen kwamen zagen we al snel de andere meisjes zitten. Ieder groepje had 2 liedjes meegekregen en met de titels van de liedjes moesten we een verhaaltje verzinnen. Zo kreeg je al...

Read more

10-02

Vrijwilliger in de kijker: Seppe Jacobs!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Seppe Jacobs, de kersverse medische begeleider van het nieuwe inleeftraject naar Burkina Faso (BF19)!

Read more

31-01

Afrikaanse jongere aan het woord.

Een primeur. Iets wat we nog niet eerder deden. Een nieuw idee dat we lanceren! 

Vandaag kan u voor het eerst een interview lezen met één van onze Afrikaanse jongere. We beginnen meteen met een ancien. Zo'n 5 inleefreizen deed hij mee, maak kennis met Roger

1. Hoe ben je in contact gekomen met Dwagulu Dekkente?


Ik ben in contact gekomen met Dwagulu Dekkente door te werken bij AMB.


2. Aan welke trajecten heb je zoal deelgenomen?


Ik nam deel aan de trajecten 2006, 2009, 2015, 2017 en ...

Read more

28-01

Vrijwilliger in de kijker: Céline Smet!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Céline Smet, een jongere van het inleeftraject naar Senegal (BFSE13), tevens ook de secretaris van Dwagulu Dekkente!

Read more

15-01

Vrijwilliger in de kijker: Jara Van Acker!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Jara Van Acker, een jongere van het inleeftraject naar Senegal (SE16), sinds kort ook de nieuwe voorzitter van de werkgroep Inleefreizen!

Read more

10-01

Throwback ! Anekdote BF17

Na elke inleefreis zijn er altijd wel een aantal leuke anekdotes, vandaag vertel ik jullie de wondermooie anekdote van de verloren bagage die het groepsgevoel van Bf17 alleen maar versterkte.


Het is maandag 3 juli 2017 we bevinden ons, een beetje moe van de twee vermoeiende vluchten, op het vliegveld in Ouagadougou wachtend aan de bagageband op onze rugzakken. De eerste koffers en zakken rollen de band op zwart, roze, rood, donker groen, klein, groot, middelmatig, we zien alle soorten en mate...

Read more

22-11

Vrijwilliger in de kijker: Cathy De Smedt!

Na een korte onderbreking zijn we er weer met onze "Vrijwilliger in de kijker!" Er wordt in een kort artikel kennis gemaakt met een vrijwilliger actief binnen Dwagulu Dekkente. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Cathy De Smedt! 

Wie?

Cathy De Smedt

Geboortedatum?

11 mei 2000 

Woonachtig te...

Hamme 

Wat/waar studeer je op school? Waar werk je/wat voor werk doe je?

Ik zit in het zesde jaar Jeugd- en gehandicaptenzorg. Ik volg dit op Sint-Carolus, ik kan...

Read more

20-11

Deadline inschrijvingen inleeftraject verlengd!

Goesting om deel te nemen aan het inleeftraject naar Burkina Faso? Vergeten in te schrijven?Geen probleem! De deadline om je in te schrijven wordt verlengd tot maandag 3 december!

Treuzel niet te lang want er zijn maar een paar plaatsen meer beschikbaar!

Read more

19-11

20 jaar Dwagulu Dekkente

20 jaar Dwagulu Dekkente, dat mag gevierd worden!

Zo dachten wij er ongeveer anderhalf jaar geleden over... en vorig weekend nog steeds. Bij de voorbereidingen was er een brainstorm met nieuwe en oude Dwagulezen, waren er meerdere vergaderingen, het ene idee al wat haalbaarder dan het andere, maar we bleven een ambitieus plan aanhouden.

Read more

15-10

Verslag 7de Dwagulu Dekkente quiz

Op zaterdagavond 13/10, de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, werd er hard strijd geleverd tijdens onze 7e Dwagulu Quiz. In de authentieke benedenrefter van de Broederschool Humaniora te Sint-Niklaas werd er met bloed, zweet en tranen gestreden voor fantastische prijzen. 

Gedurende acht quizrondes lieten de deelnemers in groepjes van vier of vijf het beste van zichzelf zien. Het ene groepje al wat succesvoller dan het andere. Tussendoor werd er voor versnaperingen en drankjes gez...

Read more

10-10

Slotevent 20 jaar Dwagulu Dekkente - 10/11/2018

Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar... het programma  voor het slotevent voor het 20-jarig bestaan van Dwagulu Dekkente is er! Het belooft een fantastische dag te worden!! We nodigen jullie graag uit op 10 november in de Presentatie in Sint-Niklaas!

Inschrijven voor het etentje kan via deze link. 

Inschrijven voor de workshops kan via deze link.


Meer informatie vind je door verder te klikken op dit artikel.
Tot dan!
Read more

02-10

Interview with Niels (SE10)

Na een korte onderbreking (die nog zal worden ingehaald!) is er weer een nieuw interview te zien op ons YouTube kanaal. Dit keer met Niels van Senegal 2010!

Je kan het hier bekijken:02-10

Kom quizzen en steun Dwagulu Dekkente!

Al voor de 7de keer organiseert Dwagulu Dekkente haar algemene kennisquiz! 
Ervaren of onervaren quizzer, elke sympathisant zal zich amuseren! Stel je team samen en schrijf je in!
Teams mogen bestaan uit 4 of 5 personen. Per persoon betaal je €4 aan de kassa. Voor iedere deelnemer is er een prijs voorzien. Voor de ploeg die het meest consumeert is er zelfs een consumptieprijs!
Neem zeker ons een kijkje op het Facebookevent!

Wat? 7de Dwagulu Quiz
Wanneer? 13/10/2018 om 19:00
Waar? Benedenrefter Broedersschool, Nieuwstraat 75-91, 9100 Sint-Niklaas

Inschrijven kan via mail naar fcaluwe@gmail.com met vermelding van groepsnaam en aantal groepsleden.

Hopelijk tot dan?!
Read more

01-10

Klaar voor een enorm avontuur in Burkina Faso?

In juli 2019 bieden we jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs opnieuw de kans om de ervaring van hun leven op te doen!

Gedurende 3 weken gaan we met een groep jongeren, samen met 5 ervaren begeleiders op inleefreis naar Burkina Faso. Tijdens de reis leren we de Burkinese cultuur beter kennen door allerlei gezamenlijke activiteiten met als kers op de taart het verblijf in een lokaal gastgezin!

Wil je hier meer info over?
Mail dan zeker naar jeroen.boshart@solidagro.be en kom naar onze infoavond op vrijdag 26 oktober om 19u30 in Den Eglantier in Sint-Niklaas (https://www.facebook.com/events/554117845023096/)

Read more

18-09

Interview with Lieze (SE14)

Q: Welke herinnering is je het meest bijgebleven?

A: De dansavonden met de correspondenten. Na een hele dag activiteiten doen van cultuur opsnuiven tot wandelingen en waterputten bouwen, koelde het eindelijk af, werd het donker en kwamen de muziekinstrumenten naar boven. De hele buurt kwam dan samen om muziek te maken en te dansen, prachtig om te zien hoe deze mensen zich zo konden amuseren. Wij amuseerden ons ook natuurlijk.

Q: Hoe verliep het voor jou om Frans te spreken?

A: Dat ging...

Read more

17-09

Verslag terugkomreis BF17 BE18

Op 1 augustus was het eindelijk zover.. Het moment was aangebroken waarop de Belgische en Burkinese jongeren weer herenigd werden. Niet alles kan van een leien dakje lopen en bij ons was dit ook niet anders, jammer dat het al meteen het eerste moment moest zijn. We vertrokken met de hele Belgische groep naar de luchthaven, heel goed op tijd waar we onze Burkinese vrienden wouden opwachten en hartelijk ontvangen met mega fantastische welkomstborden. Het wachten duurde lang, langer, langst.. To...

Read more

14-09

Interview with Nele (BF15)

Benieuwd naar het interview over Burkina Faso 2015? Klik hier om het te bekijken!

13-09

Vijfde weekend SE18

Na anderhalve maand zien we elkaar terug. Op vrijdagavond komt iedereen aan een kijken we allemaal samen naar foto’s getrokken in Senegal. Dit is zeer aangenaam. We praten met z'n allen over ons grote avontuur in Senegal en nadien bespreken we nog enkele praktische zaken. Later op de avond praatte we nog verder en speelden ook nog enkele spelletjes, er waren ook al enkele van de groep die zeer moe waren die dan ook al meteen gingen slapen.


Zaterdagochtend stonden we op om acht uur met een “oc...

Read more

11-09

Interview with Joke (SE16)

Benieuwd naar de avonturen van een enthousiasteling die meeging naar Senegal en de Filipijnen? Klik nu op deze link om er alles over te horen in dit gloednieuw interview!

07-09

Interview with Cathy (BF17)

Het tweede interview rond het 20-jarig bestaan is zonet gepubliceerd op ons YouTube kanaal! Klik hier om een kijkje te nemen!

05-09

Verslag Villa Pace

In het eerste weekend van september stonden we met Solidagro en Dwagulu Dekkente weer op de wereldmarkt van Villa Pace.

Ook dit jaar trok dit stadsfestival te Sint-Niklaas weer een mensenmassa aan.


Villa Pace stond dit jaar in het teken van de ‘kleine helden’. Met kleine helden bedoelen we alle vrijwilligers die zich ongedwongen inzetten voor zijn medemens of de natuur, die dus bijgevolg een mooi voorbeeld zijn voor de maatschappij.


Aan onze stand op de wereldmarkt konden de bezoekers meer infor...

Read more

04-09

Interview with Maïté & Emma (SE18)

Op 10 november vieren we 20 jaar Dwagulu. Die mijlpaal is de ideale gelegenheid om even terug te blikken op alle inleefreizen die Dwagulu tot nu toe al organiseerde! Daarom interviewen we iemand van elk traject om zo een reis doorheen de tijd te maken en herinneringen boven te halen van al de inleefreizen. Kijk nu naar het eerste van deze interviews, waarin we even neerzaten met Emma en Maïté van het traject Senegal 2018!

27-08

Verslag inleefreis Senegal 2018

Benieuwd wat de jongeren van Senegal '18 allemaal beleefd hebben op hun inleefreis? Lees zeker onderstaand verslagje geschreven door Astrid A. en Saara. 
 


Read more

04-07

Enthousiaste begeleiders inleeftraject Burkina Faso 2019-2020 gezocht!

Ook in 2019 staat er weer een heel nieuw inleeftraject op het programma, ditmaal keren we terug naar Burkina Faso!

Tijdens dit traject krijgen de jongeren de kans zich te verdiepen in noord-zuidverhoudingen en interculturaliteit. Hoogtepunt is een inleefreis naar Burkina Faso tijdens de maand juli 2019 en daarbij aansluitend een tegenbezoek van Burkinese jongeren in België in augustus 2020.

Voor dit vormingstraject is Dwagulu-Dekkente op zoek naar enthousiaste begeleiders! Voel je, je geroepen?

Read more

14-06

Vrijwilliger in de kijker: Fabio Caluwé!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Fabio Caluwé, een jongere van het inleeftraject naar Senegal (SE16), één van de jongeren die meegaat op Try Out naar de Filipijnen en tevens ondervoorzitter van de WGE!

Read more

28-05

Kort verslagje door Joke over voorbereiding Try Out traject Filipijnen (PH18)

Jullie hebben er lang niks over gehoord, maar stil hebben ze niet gezeten! De werkgroep hebben alles in het werk gezet om de try-out zo goed mogelijk voor te bereiden. Inge en Jeroen zijn 2 weken naar de Filipijnen geweest om vele voorbereidingen te doen en afspraken te maken voor de try-out en het traject daarna. Ook de 9 deelnemers/ Dwagulezen van de try out hebben niet stilgezeten. Intussen hebben ze hun 3 voorbereidingsdagen reeds achter de rug en zijn ze (hopelijk) klaar voor hun 4-wekenlange avontuur in de Cordillera (Filipijnen)!! Een verslag van de voorbereiding leest u hier van Joke Roelandts, één van de jongeren. Bedankt Joke!

Read more

17-05

Verslag van het 4de en laatste weekend voor de inleefreis door Astrid, Maïté en Emma VD (SE18)

Het weekend van 4-6 mei 2018 vond het laatste voorbereidingsweekend van het inleeftraject Senegal 2018-2019 plaats! Dit weekend vindt traditiegewijs plaats in bioboerderij 't Livinushof in Sint-Margriete in het teken van het recht op voedsel en de agro-ecologie. Daarnaast werden de jongeren ook klaargestoomd voor het vertrek op hun avontuur!

Astrid, Maïté en Emma VD, 2 van de 20 jongeren die komende zomer de reis van hun leven zullen beleven, schreven een kort verslagje van het weekend. Dit verslag leest u hieronder!

Read more

17-05

Verslag van het 3de weekend door Frauke en Astrid A. (SE18)

Een tijdje geleden (16-18 maart 2018) hebben de twee lopende trajecten, Burkina Faso ’17 en Senegal ’18 elkaar beter leren kennen op een gezamenlijk weekend in Sinaai! Ervaringen werden gedeeld, vragen beantwoord, en het allerbelangrijkste, er werd plezier gemaakt! Klik verder om het verslag van Astrid en Frauke (SE18) over dit weekend te lezen. 
Read more

07-05

Verslag van het 6de weekend ter voorbereiding van de terugkomreis (BF17)

Een tijdje geleden hebben de twee lopende trajecten, Burkina Faso ’17 en Senegal ’18 elkaar beter leren kennen op een gezamenlijk weekend in Sinaai! Ervaringen werden gedeeld, vragen beantwoord, en het allerbelangrijkste, er werd plezier gemaakt! Klik verder om het verslag van Jitske (BF17) over dit weekend te lezen. 

Read more

03-05

Eetfestijn 2018: bedankt aanwezigen en vrijwilligers

Het jaarlijkse eetfestijn was dit jaar weer een knaller! Dit dankzij de grote opkomst en alle hulp die we kregen. De Kip Yassa en vegetarische Mafé die Mamadou en zijn kookploeg met plezier voorschotelden werd gesmaakt! Neem gerust een kijkje naar het verslag om te weten te komen hoe de dag verliep!

Read more

01-05

Vrijwilliger in de kijker: Eline de Boeck!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Eline de Boeck, die meeging op inleefreis naar Senegal in 2013 en sindsdien actief is in de werkgroep Evenementen! 

Read more

12-04

Vrijwilliger in de kijker: Isabel Vermeulen!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Isabel Vermeulen, een begeleidster van het lopende inleeftraject naar Burkina Faso (BF17) en voorzitster van de WG20! 

Read more

12-03

Verslag van het 2de weekend door Ines en Nette (SE18)

Het weekend van 23-25 februari 2018 vond reeds het tweede voorbereidingsweekend van het inleeftraject Senegal 2018-2019 plaats! Dit weekend vindt traditiegewijs plaats in Brussel in het teken van kennismaking met een interculturele grootstad, verdere kennismaking met elkaar en het land en verdieping in de interculturele begrippen.

Ines en Nette, 2 van de 20 jongeren die komende zomer de reis van hun leven zullen beleven, schreven een kort verslagje van het weekend. Dit verslag leest u hieronder!

Read more

16-02

West-Afrikaans Eetfestijn - 21/04/2018


Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Dwagulu Dekkente vzw een eetfestijn! En dit met een West-Afrikaans gerecht, Kip Yassa! Voor de vegetariërs onder ons voorziet Mamadou vegetarische Mafé! Aarzel niet om je in te schrijven voor een gezellige en lekkere culturele avond!

INSCHRIJVEN kan vanaf 1 maart 2018 via deze link!

Read more

15-02

Vrijwilliger in de kijker: Marijke De Wilde!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Marijke De Wilde, een oud-jongere (BF09) en oud-begeleidster (BFSE13) van de respectievelijke inleeftrajecten naar Burkina Faso en Senegal!

Read more

12-02

Report of the first weekend from Saara and Anaïs

Het weekend van 2-4 februari 2018 ging het inleeftraject Senegal 2018-2019 van start met hun eerste voorbereidingsweekend! Dit weekend stond in het teken van de kennismaking met elkaar, kennismaking met het land, kennismaking met de organisatie en kennismaking met enkele interculturele begrippen.

Saara en Anaïs, 2 van de 20 jongeren die komende zomer de reis van hun leven zullen beleven, schreven een kort verslagje van het weekend. Dit verslagje leest hier!

Read more

25-01

Vrijwilliger in de kijker: Antoinette Simonart!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Antoinette Simonart, een andere begeleider van het nieuwe inleeftraject naar Senegal!

Read more

15-01

Vrijwilliger in de kijker: Delphine Franckaert!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Delphine Franckaert, één van de jongeren die in 2015-2016 een onvergetelijk inleeftraject heeft meegemaakt in Burkina Faso samen met 12 andere jongeren en hun begeleiders!

Read more

28-12

Vrijwilliger in de kijker: Debbie Luits!

Omdat onze organisatie steunt op vrijwilligers en we niet zonder kunnen, starten we met een nieuwe rubriek: Vrijwilliger in de kijker! Zo zullen maandelijks 2 vrijwilligers in de kijker gezet worden. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De eerste vrijwilliger in de kijker is Debbie Luits, één van de begeleiders van het nieuwe inleeftraject naar Senegal!

Read more

20-11

Deadline inschrijvingen verlengd!

De deadline om je in te schrijven voor het inleeftraject naar Senegal wordt verlengd tot 15 december!

Zie je een avontuur in Senegal al helemaal zitten? Er zijn nog een aantal plaatsen vrij... Haast je dus om je in te schrijven!

Lees alle praktische info en stuur als de bliksem jouw:
[1] identiteitsgegevens
[2] engagementsverklaring
[3] toestemming van je ouders
[4] motivatiebrief, aan de hand van volgende vragen:
    - Waarom wil je deelnemen aan dit inleeftraject? Wat spreekt jou erin aan? Wat verwacht je ervan?
    - Waar ben je zoal mee bezig in je vrije tijd? Neem je er een bepaald engagement op?
    - Hoe denk je deze reis te bekostigen?
per post of per mail naar Jeroen Boshart, Mercatorstraat 81, 9100 Sint-Niklaas, jeroen.boshart@solidagro.be

Read more

09-11

Schrijf je nu in voor het inleeftraject naar Senegal!

Zie je een avontuur in Senegal al helemaal zitten? Schrijf je dan nu in voor het inleeftraject dat in 2018 van start gaat!

Read more

06-10

Senegalese jongeren mogen België niet binnen voor uitwisselingsproject in Sint-Niklaa

VZW Dwagulu Dekkente, een vrijwilligersorganisatie uit Sint-Niklaas die internationale uitwisselingstrajecten met jongeren organiseert, trekt aan de alarmbel : « De tegenstrijdige positie van de Belgische overheid brengt, na 20 jaar bestaan, het project in gevaar ». De VZW organiseert sinds 1996, in nauwe samenwerking met de lokale partners, tweejaarlijkse trajecten rond internationale solidariteit met jongeren afwisselend uit Senegal en Burkina Faso. Het ene jaar tre...

Read more

15-09

Klaar voor een enorm avontuur in Senegal?

In juli 2018 bieden we jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs opnieuw de kans om de ervaring van hun leven op te doen!

Gedurende 3 weken gaan we met een groep jongeren, samen met 4 ervaren begeleiders op inleefreis naar Senegal. Tijdens de reis leren we de Senegalese cultuur beter kennen door allerlei gezamenlijke activiteiten met als kers op de taart het verblijf in een lokaal gastgezin!

Wil je hier meer info over?
Mail dan zeker naar jeroen.boshart@solidagro.be en kom zeker naar onze in...

Read more

14-09

6th Dwagulu Quiz

Al voor de 6de keer organiseert Dwagulu Dekkente haar algemene kennisquiz! 
Ervaren of onervaren quizzer, elke sympathisant zal zich amuseren! Stel je team samen en schrijf je in!
Teams mogen bestaan uit 4 of 5 personen. Per persoon betaal je €4 aan de kassa. Voor iedere deelnemer is er een prijs voorzien. Voor de ploeg die het meest consumeert is er zelfs een consumptieprijs! Evenement hier!

Wat? 6de Dwagulu Quiz
Wanneer? 14/10/2017 om 19:00
Waar? Benedenrefter Broedersschool, Nieuwstra...
Read more

10-09

Impression of a journey to Burkina Faso

Roel ging afgelopen zomer op inleefreis naar Burkina Faso. Samen met 12 andere Belgische en 26 Burkinese jongeren beleefden ze een enorm avontuur waar hij met een warm gevoel aan terugdenkt... 

"Op 3 juli 2017 werd ik wakker met een evenwichtige mengeling van twijfels, angst en enthousiasme. Ik stond op het punt om te vertrekken op inleefreis naar Burkina Faso. Als ik er nu op terugkijk, realiseer ik me hoe overbodig die gevoelens van twijfel en angst waren; die re...

Read more