Welcome to Dwagulu Dekkente

Dwagulu Dekkente vzw is an organization for promoting intercultural solidarity. She organizes travels for young people from Sint-Niklaas and surrounding areas to Burkina Faso, Senegal and the Philippines. The exchange takes place in cooperation with Solidagro, local NGO's and youth organizations.

10-10

Slotevent 20 jaar Dwagulu Dekkente - 10/11/2018

Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar... het programma  voor het slotevent voor het 20-jarig bestaan van Dwagulu Dekkente is er! Het belooft een fantastische dag te worden!! We nodigen jullie graag uit op 10 november in de Presentatie in Sint-Niklaas!

Inschrijven voor het etentje kan via deze link. 

Inschrijven voor de workshops kan via deze link.


Meer informatie vind je door verder te klikken op dit artikel.
Tot dan!
Read more

15-10

Verslag 7de Dwagulu Dekkente quiz

Op zaterdagavond 13/10, de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, werd er hard strijd geleverd tijdens onze 7e Dwagulu Quiz. In de authentieke benedenrefter van de Broederschool Humaniora te Sint-Niklaas werd er met bloed, zweet en tranen gestreden voor fantastische prijzen. 

Gedurende acht quizrondes lieten de deelnemers in groepjes van vier of vijf het beste van zichzelf zien. Het ene groepje al wat succesvoller dan het andere. Tussendoor werd er voor versnaperingen en drankjes gez...

Read more

02-10

Interview with Niels (SE10)

Na een korte onderbreking (die nog zal worden ingehaald!) is er weer een nieuw interview te zien op ons YouTube kanaal. Dit keer met Niels van Senegal 2010!

Je kan het hier bekijken:02-10

Kom quizzen en steun Dwagulu Dekkente!

Al voor de 7de keer organiseert Dwagulu Dekkente haar algemene kennisquiz! 
Ervaren of onervaren quizzer, elke sympathisant zal zich amuseren! Stel je team samen en schrijf je in!
Teams mogen bestaan uit 4 of 5 personen. Per persoon betaal je €4 aan de kassa. Voor iedere deelnemer is er een prijs voorzien. Voor de ploeg die het meest consumeert is er zelfs een consumptieprijs!
Neem zeker ons een kijkje op het Facebookevent!

Wat? 7de Dwagulu Quiz
Wanneer? 13/10/2018 om 19:00
Waar? Benedenrefter Broedersschool, Nieuwstraat 75-91, 9100 Sint-Niklaas

Inschrijven kan via mail naar fcaluwe@gmail.com met vermelding van groepsnaam en aantal groepsleden.

Hopelijk tot dan?!
Read more

01-10

Klaar voor een enorm avontuur in Burkina Faso?

In juli 2019 bieden we jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs opnieuw de kans om de ervaring van hun leven op te doen!

Gedurende 3 weken gaan we met een groep jongeren, samen met 5 ervaren begeleiders op inleefreis naar Burkina Faso. Tijdens de reis leren we de Burkinese cultuur beter kennen door allerlei gezamenlijke activiteiten met als kers op de taart het verblijf in een lokaal gastgezin!

Wil je hier meer info over?
Mail dan zeker naar jeroen.boshart@solidagro.be en kom naar onze infoavond op vrijdag 26 oktober om 19u30 in Den Eglantier in Sint-Niklaas (https://www.facebook.com/events/554117845023096/)

Read more

18-09

Interview with Lieze (SE14)

Q: Welke herinnering is je het meest bijgebleven?

A: De dansavonden met de correspondenten. Na een hele dag activiteiten doen van cultuur opsnuiven tot wandelingen en waterputten bouwen, koelde het eindelijk af, werd het donker en kwamen de muziekinstrumenten naar boven. De hele buurt kwam dan samen om muziek te maken en te dansen, prachtig om te zien hoe deze mensen zich zo konden amuseren. Wij amuseerden ons ook natuurlijk.

Q: Hoe verliep het voor jou om Frans te spreken?

A: Dat ging...

Read more

17-09

Verslag terugkomreis BF17 BE18

Op 1 augustus was het eindelijk zover.. Het moment was aangebroken waarop de Belgische en Burkinese jongeren weer herenigd werden. Niet alles kan van een leien dakje lopen en bij ons was dit ook niet anders, jammer dat het al meteen het eerste moment moest zijn. We vertrokken met de hele Belgische groep naar de luchthaven, heel goed op tijd waar we onze Burkinese vrienden wouden opwachten en hartelijk ontvangen met mega fantastische welkomstborden. Het wachten duurde lang, langer, langst.. To...

Read more

14-09

Interview with Nele (BF15)

Benieuwd naar het interview over Burkina Faso 2015? Klik hier om het te bekijken!

13-09

Vijfde weekend SE18

Na anderhalve maand zien we elkaar terug. Op vrijdagavond komt iedereen aan een kijken we allemaal samen naar foto’s getrokken in Senegal. Dit is zeer aangenaam. We praten met z'n allen over ons grote avontuur in Senegal en nadien bespreken we nog enkele praktische zaken. Later op de avond praatte we nog verder en speelden ook nog enkele spelletjes, er waren ook al enkele van de groep die zeer moe waren die dan ook al meteen gingen slapen.


Zaterdagochtend stonden we op om acht uur met een “oc...

Read more

11-09

Interview with Joke (SE16)

Benieuwd naar de avonturen van een enthousiasteling die meeging naar Senegal en de Filipijnen? Klik nu op deze link om er alles over te horen in dit gloednieuw interview!

07-09

Interview with Cathy (BF17)

Het tweede interview rond het 20-jarig bestaan is zonet gepubliceerd op ons YouTube kanaal! Klik hier om een kijkje te nemen!

05-09

Verslag Villa Pace

In het eerste weekend van september stonden we met Solidagro en Dwagulu Dekkente weer op de wereldmarkt van Villa Pace.

Ook dit jaar trok dit stadsfestival te Sint-Niklaas weer een mensenmassa aan.


Villa Pace stond dit jaar in het teken van de ‘kleine helden’. Met kleine helden bedoelen we alle vrijwilligers die zich ongedwongen inzetten voor zijn medemens of de natuur, die dus bijgevolg een mooi voorbeeld zijn voor de maatschappij.


Aan onze stand op de wereldmarkt konden de bezoekers meer infor...

Read more

04-09

Interview with Maïté & Emma (SE18)

Op 10 november vieren we 20 jaar Dwagulu. Die mijlpaal is de ideale gelegenheid om even terug te blikken op alle inleefreizen die Dwagulu tot nu toe al organiseerde! Daarom interviewen we iemand van elk traject om zo een reis doorheen de tijd te maken en herinneringen boven te halen van al de inleefreizen. Kijk nu naar het eerste van deze interviews, waarin we even neerzaten met Emma en Maïté van het traject Senegal 2018!

27-08

Verslag inleefreis Senegal 2018

Benieuwd wat de jongeren van Senegal '18 allemaal beleefd hebben op hun inleefreis? Lees zeker onderstaand verslagje geschreven door Astrid A. en Saara. 
 


Read more

04-07

Enthousiaste begeleiders inleeftraject Burkina Faso 2019-2020 gezocht!

Ook in 2019 staat er weer een heel nieuw inleeftraject op het programma, ditmaal keren we terug naar Burkina Faso!

Tijdens dit traject krijgen de jongeren de kans zich te verdiepen in noord-zuidverhoudingen en interculturaliteit. Hoogtepunt is een inleefreis naar Burkina Faso tijdens de maand juli 2019 en daarbij aansluitend een tegenbezoek van Burkinese jongeren in België in augustus 2020.

Voor dit vormingstraject is Dwagulu-Dekkente op zoek naar enthousiaste begeleiders! Voel je, je geroepen?

Read more

14-06

Vrijwilliger in de kijker: Fabio Caluwé!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Fabio Caluwé, een jongere van het inleeftraject naar Senegal (SE16), één van de jongeren die meegaat op Try Out naar de Filipijnen en tevens ondervoorzitter van de WGE!

Read more

28-05

Kort verslagje door Joke over voorbereiding Try Out traject Filipijnen (PH18)

Jullie hebben er lang niks over gehoord, maar stil hebben ze niet gezeten! De werkgroep hebben alles in het werk gezet om de try-out zo goed mogelijk voor te bereiden. Inge en Jeroen zijn 2 weken naar de Filipijnen geweest om vele voorbereidingen te doen en afspraken te maken voor de try-out en het traject daarna. Ook de 9 deelnemers/ Dwagulezen van de try out hebben niet stilgezeten. Intussen hebben ze hun 3 voorbereidingsdagen reeds achter de rug en zijn ze (hopelijk) klaar voor hun 4-wekenlange avontuur in de Cordillera (Filipijnen)!! Een verslag van de voorbereiding leest u hier van Joke Roelandts, één van de jongeren. Bedankt Joke!

Read more

17-05

Verslag van het 4de en laatste weekend voor de inleefreis door Astrid, Maïté en Emma VD (SE18)

Het weekend van 4-6 mei 2018 vond het laatste voorbereidingsweekend van het inleeftraject Senegal 2018-2019 plaats! Dit weekend vindt traditiegewijs plaats in bioboerderij 't Livinushof in Sint-Margriete in het teken van het recht op voedsel en de agro-ecologie. Daarnaast werden de jongeren ook klaargestoomd voor het vertrek op hun avontuur!

Astrid, Maïté en Emma VD, 2 van de 20 jongeren die komende zomer de reis van hun leven zullen beleven, schreven een kort verslagje van het weekend. Dit verslag leest u hieronder!

Read more

17-05

Verslag van het 3de weekend door Frauke en Astrid A. (SE18)

Een tijdje geleden (16-18 maart 2018) hebben de twee lopende trajecten, Burkina Faso ’17 en Senegal ’18 elkaar beter leren kennen op een gezamenlijk weekend in Sinaai! Ervaringen werden gedeeld, vragen beantwoord, en het allerbelangrijkste, er werd plezier gemaakt! Klik verder om het verslag van Astrid en Frauke (SE18) over dit weekend te lezen. 
Read more

07-05

Verslag van het 6de weekend ter voorbereiding van de terugkomreis (BF17)

Een tijdje geleden hebben de twee lopende trajecten, Burkina Faso ’17 en Senegal ’18 elkaar beter leren kennen op een gezamenlijk weekend in Sinaai! Ervaringen werden gedeeld, vragen beantwoord, en het allerbelangrijkste, er werd plezier gemaakt! Klik verder om het verslag van Jitske (BF17) over dit weekend te lezen. 

Read more

03-05

Eetfestijn 2018: bedankt aanwezigen en vrijwilligers

Het jaarlijkse eetfestijn was dit jaar weer een knaller! Dit dankzij de grote opkomst en alle hulp die we kregen. De Kip Yassa en vegetarische Mafé die Mamadou en zijn kookploeg met plezier voorschotelden werd gesmaakt! Neem gerust een kijkje naar het verslag om te weten te komen hoe de dag verliep!

Read more

01-05

Vrijwilliger in de kijker: Eline de Boeck!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Eline de Boeck, die meeging op inleefreis naar Senegal in 2013 en sindsdien actief is in de werkgroep Evenementen! 

Read more

12-04

Vrijwilliger in de kijker: Isabel Vermeulen!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Isabel Vermeulen, een begeleidster van het lopende inleeftraject naar Burkina Faso (BF17) en voorzitster van de WG20! 

Read more

12-03

Verslag van het 2de weekend door Ines en Nette (SE18)

Het weekend van 23-25 februari 2018 vond reeds het tweede voorbereidingsweekend van het inleeftraject Senegal 2018-2019 plaats! Dit weekend vindt traditiegewijs plaats in Brussel in het teken van kennismaking met een interculturele grootstad, verdere kennismaking met elkaar en het land en verdieping in de interculturele begrippen.

Ines en Nette, 2 van de 20 jongeren die komende zomer de reis van hun leven zullen beleven, schreven een kort verslagje van het weekend. Dit verslag leest u hieronder!

Read more

16-02

West-Afrikaans Eetfestijn - 21/04/2018


Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Dwagulu Dekkente vzw een eetfestijn! En dit met een West-Afrikaans gerecht, Kip Yassa! Voor de vegetariërs onder ons voorziet Mamadou vegetarische Mafé! Aarzel niet om je in te schrijven voor een gezellige en lekkere culturele avond!

INSCHRIJVEN kan vanaf 1 maart 2018 via deze link!

Read more

15-02

Vrijwilliger in de kijker: Marijke De Wilde!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Marijke De Wilde, een oud-jongere (BF09) en oud-begeleidster (BFSE13) van de respectievelijke inleeftrajecten naar Burkina Faso en Senegal!

Read more

12-02

Report of the first weekend from Saara and Anaïs

Het weekend van 2-4 februari 2018 ging het inleeftraject Senegal 2018-2019 van start met hun eerste voorbereidingsweekend! Dit weekend stond in het teken van de kennismaking met elkaar, kennismaking met het land, kennismaking met de organisatie en kennismaking met enkele interculturele begrippen.

Saara en Anaïs, 2 van de 20 jongeren die komende zomer de reis van hun leven zullen beleven, schreven een kort verslagje van het weekend. Dit verslagje leest hier!

Read more

25-01

Vrijwilliger in de kijker: Antoinette Simonart!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Antoinette Simonart, een andere begeleider van het nieuwe inleeftraject naar Senegal!

Read more

15-01

Vrijwilliger in de kijker: Delphine Franckaert!

Maandelijks zetten we 2 vrijwilligers in de kijker. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De volgende vrijwilliger in de kijker is Delphine Franckaert, één van de jongeren die in 2015-2016 een onvergetelijk inleeftraject heeft meegemaakt in Burkina Faso samen met 12 andere jongeren en hun begeleiders!

Read more

28-12

Vrijwilliger in de kijker: Debbie Luits!

Omdat onze organisatie steunt op vrijwilligers en we niet zonder kunnen, starten we met een nieuwe rubriek: Vrijwilliger in de kijker! Zo zullen maandelijks 2 vrijwilligers in de kijker gezet worden. Een kort artikel waarin ze zichzelf voorstellen. Lees en laat je inspireren! De eerste vrijwilliger in de kijker is Debbie Luits, één van de begeleiders van het nieuwe inleeftraject naar Senegal!

Read more

20-11

Deadline inschrijvingen verlengd!

De deadline om je in te schrijven voor het inleeftraject naar Senegal wordt verlengd tot 15 december!

Zie je een avontuur in Senegal al helemaal zitten? Er zijn nog een aantal plaatsen vrij... Haast je dus om je in te schrijven!

Lees alle praktische info en stuur als de bliksem jouw:
[1] identiteitsgegevens
[2] engagementsverklaring
[3] toestemming van je ouders
[4] motivatiebrief, aan de hand van volgende vragen:
    - Waarom wil je deelnemen aan dit inleeftraject? Wat spreekt jou erin aan? Wat verwacht je ervan?
    - Waar ben je zoal mee bezig in je vrije tijd? Neem je er een bepaald engagement op?
    - Hoe denk je deze reis te bekostigen?
per post of per mail naar Jeroen Boshart, Mercatorstraat 81, 9100 Sint-Niklaas, jeroen.boshart@solidagro.be

Read more

09-11

Schrijf je nu in voor het inleeftraject naar Senegal!

Zie je een avontuur in Senegal al helemaal zitten? Schrijf je dan nu in voor het inleeftraject dat in 2018 van start gaat!

Read more

06-10

Senegalese jongeren mogen België niet binnen voor uitwisselingsproject in Sint-Niklaa

VZW Dwagulu Dekkente, een vrijwilligersorganisatie uit Sint-Niklaas die internationale uitwisselingstrajecten met jongeren organiseert, trekt aan de alarmbel : « De tegenstrijdige positie van de Belgische overheid brengt, na 20 jaar bestaan, het project in gevaar ». De VZW organiseert sinds 1996, in nauwe samenwerking met de lokale partners, tweejaarlijkse trajecten rond internationale solidariteit met jongeren afwisselend uit Senegal en Burkina Faso. Het ene jaar tre...

Read more

15-09

Klaar voor een enorm avontuur in Senegal?

In juli 2018 bieden we jongeren uit de 3de graad secundair onderwijs opnieuw de kans om de ervaring van hun leven op te doen!

Gedurende 3 weken gaan we met een groep jongeren, samen met 4 ervaren begeleiders op inleefreis naar Senegal. Tijdens de reis leren we de Senegalese cultuur beter kennen door allerlei gezamenlijke activiteiten met als kers op de taart het verblijf in een lokaal gastgezin!

Wil je hier meer info over?
Mail dan zeker naar jeroen.boshart@solidagro.be en kom zeker naar onze in...

Read more

14-09

6th Dwagulu Quiz

Al voor de 6de keer organiseert Dwagulu Dekkente haar algemene kennisquiz! 
Ervaren of onervaren quizzer, elke sympathisant zal zich amuseren! Stel je team samen en schrijf je in!
Teams mogen bestaan uit 4 of 5 personen. Per persoon betaal je €4 aan de kassa. Voor iedere deelnemer is er een prijs voorzien. Voor de ploeg die het meest consumeert is er zelfs een consumptieprijs! Evenement hier!

Wat? 6de Dwagulu Quiz
Wanneer? 14/10/2017 om 19:00
Waar? Benedenrefter Broedersschool, Nieuwstra...
Read more

10-09

Impression of a journey to Burkina Faso

Roel ging afgelopen zomer op inleefreis naar Burkina Faso. Samen met 12 andere Belgische en 26 Burkinese jongeren beleefden ze een enorm avontuur waar hij met een warm gevoel aan terugdenkt... 

"Op 3 juli 2017 werd ik wakker met een evenwichtige mengeling van twijfels, angst en enthousiasme. Ik stond op het punt om te vertrekken op inleefreis naar Burkina Faso. Als ik er nu op terugkijk, realiseer ik me hoe overbodig die gevoelens van twijfel en angst waren; die re...

Read more