Online inleefweek 2021

Verslag online inleefweek - Ilona

De online inleefweek met de Afrikaanse jongeren heeft me veel bijgeleerd. Een paar voorbeelden van de vele dingen die ik heb geleerd is dat het niet uitmaakt of je fouten maakt wanneer je in het Frans spreekt. Je moet het gewoon doen en proberen. 

Daarnaast is het perfect mogelijk om vrienden te maken uit een totaal ander land met andere gewoontes. De jongeren hebben ons veel verteld over hun gewoontes daar en hun tradities. Van alle tradities die ze hebben verteld vond ik die van hun trouwfeesten de mooiste. Ze houden daar een mooi groot feest met prachtige jurken, veel familie en vrienden en een hele grote taart.

We hebben tijdens deze gesprekken veel gelachen, gezongen en gedanst met elkaar. Naast al hun tradities en gewoontes hebben wij hun ook wat meer verteld over onze gewoontes.

De locatie was ook heel fijn om te verblijven. We overnachtten op een biologische boerderij en hielpen mee op het veld en maakten een ritje met de tractor. We leerden veel bij over duurzame landbouw en het klimaat.

Dit zijn de dingen die me zijn bijgebleven van deze week. Na deze geweldige week zou ik zeker nog eens willen deelnemen aan een inleefweek om nog meer te weten te komen over alle tradities die ze daar nog meer hebben.

Online inleefweek 2021 online inleefweek  online inleefweek

Sluiten