Over Inspiratiedag + meewerkdag Rawijs

Inspiratiedag + meewerkdag Rawijs

Op 2 juli nodigen we iedereen uit voor een ontmoetingsdag van vier organisaties die zich inzetten voor een duurzamer landbouwsysteem: de Landgenoten, FIAN Belgium, Solidagro en Wervel.

Voor wie?

Alle vrijwilligers/medewerkers/betrokkenen van De Landgenoten, FIAN, Landbouwbrigades, Solidagro of Wervel. Is het al een tijdje geleden dat je actief was, ook welkom! 

Ben of ken jij iemand die interesse heeft in de werking van deze organisaties en misschien zelf wil meewerken, nodig hem of haar dan ook uit!

Wanneer?

Zaterdag 2 juli 2022, om 10:30. Om 16:30 sluiten we af met een receptie.

Waar?

Bij Linda en Alex van zelfoogstboerderij Rawijs, Koning Albertlaan 101, 9080 Lochristi, bereikbaar met de bus vanuit Gent en Lokeren.

Kom je met de auto en heb je nog plaats vrij? Registreer je rit via deze link. Dan kunnen anderen zich aanmelden om met je te carpoolen.

Programma 

10:30 Welkom voor een kopje koffie en informele kennismaking.

11:00 Boer Alex vertelt het verhaal van CSA-Rawijs. Koen D’Hoore van Landwijzer plaatst het in een ruimer agro-ecologisch kader. Samen tonen ze de basis waar we samen rond bewegen.  

13:00 Lunch (we voorzien broodjes).

14:00 Kennismaking en uitwisseling met de organisaties en hun achterban.

15:15 Luisteren, meedenken of doen: kies een activiteit.

·        Denk na over de agro-ecologische beweging en hoe we samen nog meer beweging kunnen maken: Wat kunnen we van elkaar leren, en hoe kunnen we elkaar lokaal ondersteunen?    

·        Doe mee met de Landbouwbrigades. Boer Alex geeft een rondleiding en steekt samen met de deelnemers de handen uit de mouwen.

·        Leer bij over het beleidsdossier ‘toegang tot grond’ en hoe je daarmee lokaal aan de slag gaat.

16:15 Oogst van de dag

16:30 Hapje en drankje

Schrijf je in voor 26 juni via dit formulier

Deelname is gratis, inclusief een broodje ‘s middags. Voorzie cash geld voor een drankje aan de bar. Spreek ons gerust aan als je een vraag hebt.

Sluiten