Bonjour.png

About Defend the Defenders Sint-Niklaas

Defend the Defenders Sint-Niklaas

Defend the Defenders

Op vrijdag 10 december is het Internationale dag van de Mensenrechten, 73 jaar na de ondertekening van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Sociale bewegingen en mensrechtenverdedigers blijven onze basisrechten verdedigen, maar hebben het wereldwijd moeilijk om op te komen voor onze rechten. Daarbovenop blijven de maatregelen tegen Covid-19 in verschillende landen het werk van sociale bewegingen bemoeilijken.

Elk jaar trekken we op 10 december onder het motto ‘Defend the Defenders’ de straat op om mensenrechtenactivisten en sociale bewegingen wereldwijd te steunen. 

Vorig jaar waren we genoodzaakt in ons kot te blijven, maar dit jaar komen we weer massaal op straat. Om mensenrechtenverdedigers en sociale bewegingen wereldwijd een hart onder de riem te steken, werpen we over het hele land letterlijk een licht op hun inzet.

Kom mee op straat

Op 10 december nodigen we internationale gasten uit om op het stationsplein te getuigen over de situatie waarin ze moeten werken.

Lorena Rivera van PNFSP - een Filipijnse partneroganisatie van Solidagro - zal ons vertellen hoe het werk van sociale organisaties in de Filipijnen onder grote druk staat van de Filipijnse overheid.

VLOS vzw brengt een getuigenis naar voor van een Afghaanse vluchtelinge die door de repressie van de Taliban haar land is ontvlucht.

Het Masereelfonds brengt samen met Monika Triest, auteur en feministe van het eerste uur, een open brief over de repressie van vrouwenrechten in het door de Taliban onderdrukte Afghanistan.

MOOOV - films facing the world - biedt aansluitend aan de actie een rakende en inspirerende film aan in de Paterkerk. Iedereen is welkom om mee te genieten van deze film.

Open brief

Op 10 december sturen we ook een open brief naar de ministers van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken.

Wil je graag als organisatie onze open brief ondertekenen? Stuur dan voor 5 december een mailtje naar gerben.vanhoute@solidagro.be

Partners in Sint-Niklaas

Sinds 2019 wordt er een lokale actie georganiseerd in Sint-Niklaas, in samenwerking met een brede groep organisaties uit de regio. Deze lijst geeft de huidige partners mee voor Defend the Defenders 2021. Ook meewerken met jouw organisatie? Contacteer Gerben via gerben.vanhoute@solidagro.be.  

  • Masereelfonds
  • Dwagulu Dekkente
  • Oxfam-Wereldwinkels Sint-Niklaas
  • Solidagro
  • Stad Sint-Niklaas dienst Internationale Samenwerking
  • VLOS vzw
  • Stop The Killings
  • Viva Salud

Share with others

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Evenementen

Onze partners

Blijf op de hoogte

Regelmatige updates, nieuws en activiteiten

Close